Hoppa till innehåll

Generöst, SJ… eller inte!

Jag har ju klagat på SJ tidigare och varje gång jag kommer i kontakt med dem får jag mer att irritera mig över…

Ta bara det här med avbokningsskyddet som inte ingår i biljettpriset. Är det inte lite väl dyrt när det dessutom kostar mer än själva biljetten? Jag ska till Malmö med YP-programmet 20 oktober. Returbiljetten kostar 212 kr. Om jag inte kan utnyttja den kan jag (ok, jobbet…) få tillbaka pengarna om jag lägger till 297 kr till priset. Fantastiskt generöst, inte sant? Dessutom måste jag ju avboka i tid. Om jag till exempel blir sen till tåget måste jag alltså hinna fram till SJ:s avbokning innan avgång för att få pengarna. Känns bättre att riskera de 212 kronorna…

Dessutom: jag har ju tidigare klagat på att jag ofta får åka baklänges och då framkom argumentet att det går att välja plats när man bokar. Ok, nu har jag också fått göra det (För att jag reser med SJ Prio? För att det inte var studentbiljett? Ja, inte vet jag vad det är som avgör…), men inte fan hjälpte det. På varenda vagn utom förstaklassvagnen stod det nämligen att “färdriktningen kan variera”. Värdelöst!

Hur kan SJ komma undan med att vara så värdelösa?

En kommentar

  1. Johanna Johanna

    är det monopoljärnväg (näst intill) så är det. saken är ju den att folk nog sväljer skiten med SJ för att sitta 6 timmar på en rutten buss mellan Sthlm- Gbg är ju ingen hit direkt. o så vill man ju åka miljövänligt och smidigare än flyget och ja..
    SJ suger så hårt, så det är otroligt att dom kommer undan med det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *