6 timmars arbetsdag framöver!

Nu ska jag jobba 6 timmar om dagen i stället för 8! Fick ett läkarintyg idag om att min arbetskapacitet är nedsatt på grund av graviditetsbesvär. Känns skönt, men det dröjer tydligen innan jag får veta om jag faktiskt får bli deltidssjukskriven – det är Försäkringskassan som avgör och de gör sig antagligen ingen större brådska. Men hur som helst börjar jag jobba 75% nu och jag antar att det värsta som kan hända är att jag helt enkelt inte får pengar för mer än så – de kan ju knappast tvinga mig att jobba ikapp i efterskott när jag är ännu mer gravid…

Jag ska försöka jobba i tre veckor till, dvs till och med 7 november, då det är en dryg vecka kvar till beräknad förlossning. Får se om det går, jag tror i alla fall att det blir mycket lättare när jag får kortare dagar. Det kan göra så väldigt ont i kroppen frampå eftermiddagen när jag suttit en hel dag och det är givetvis tärande.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *