Sovrumsfunderingar

I och med den nya sängen känns sovrummet genast mer seriöst än alla andra jättetemporära rum och jag har börjat fundera på hur man ska ha det egentligen.

Sovrummet
Sovrummet spegelvänt – jag var tvungen att fota i spegeln för att få med hela rummet…

Jag funderar på såna här som sänglampor:


Lampan Knubbig från IKEA

Vore det jättekonstigt? Jag vill helst slippa att ha alltför riktat ljus, som måste pekas exakt rätt för att inte störa. Mer spritt ljus är skönare… men jag vet inte om dessa ger duglig läsbelysning förstås.

Sen är det ju förstås helgalet ur barnsäkerhetssynpunkt att ställa glasbollar på låga sängbord… men de är fina!

Jag skulle vilja ha enkla, mönstrade gardiner utan för mycket färg (så att de funkar med det man bäddar med för tillfället) – tycker att Johanna hittade fina… vet inte exakt vilka jag skulle vilja ha, men jag sneglar lite på den här Tradera-auktionen – säljaren bor dessutom ett stenkast härifrån, så man kan slippa frakten!

Sen behöver jag någonstans att lägga använda kläder som ska användas igen… kanske ställa en fin stol (och jag sneglar åter på Johannas bild…) i hörnet där jag står i bilden.

Vi ska väl skaffa madrasskydd också. Vita, antar jag. Nu är det de grå madrasserna själva som kikar fram.

Och så vore det schysst att uppgradera våra lakan och sånt. Vi har rotat fram ett extra täcke nu, så nu har vi varsitt. Frågan är om vi ska fortsätta på det spåret eller köpa ett dubbelsängstäcke.

Och så ska vår vanliga lampa upp (plafond i frostat glas med något litet mönster), när vi har listat ut hur man gör…

8 kommentarer

 1. Men vad generad du gör mig nu.. :o)
  Men, tack, vad kul att du tycker jag har det fint i sovrummet!

  En stol att lägga överkast och kläder på är toppen. svårt att veta var man ska lägga grejerna annars.

  lamporna var jättefina. dom ger fint mysljus men är nog inte mycket att läsa med gissar jag. ni kan ju ha nån sån lampa i fönstret/ på ett sängbord och sedan riktbara lampor ovanför huvudet, som tex Ljus eller Kvart från Ikea. Bebisen kommer nog inte riva ner några lampor än på ett år, så du hinner byta! :o)

  Svara

 2. Dubbeltäcke är såååå bra! :-) Vi har precis investerat i en mastodontdubbelsäng (2×90 cm), känns otäckt vuxet…

  Svara

 3. Mycket snygg lampa, men jag säger som Johanna, de är nog bättre som mysljus.

  Jag förstår inte grejjen med dubbeltäcke, det försvinner ju alltid över till “fel” sida efter halva natten och man kan inte gosa in sig hur man vill… varsit täcke hejjar jag på.

  Svara

 4. Jag har ju lite tid på mig att fundera eftersom jag ändå inte klarar av att pallra mig iväg på någon shopping nu…

  Mastodontdubbelsäng är det bästa! Jag ääälskar våran!

  Grejen med dubbeltäcke är ju att det blir lättare att gosa… Och lättare att bädda om man ska leta fler fördelar. :) Vi har alltid delat på ett täcke, men om man har ett vanligt i en dubbelsäng får man ju tränga ihop sig i mitten… Hoppas att ett dubbeltäcke är tillräckligt brett för att man ska slippa den nattliga dragkampen, det vet jag ju inte riktigt. Fördelen med egna täcken är förstås att de kan vara olika tjocka – Jonas är supervarm och jag är som icke-gravid väldigt frusen. Men man vill ju ändå in under varandras och gosa och så blir det jättebökigt att flytta tillbaka…

  Svara

 5. Hej Helena!
  Grattis till Mini och till nya radhuset! Det ser jättefint ut och du är också jättefin med bebismage! Jag följer med spänning och väntar på ankomsten! Hoppas det blir i november, bästa månaden att fylla år (som jag gör)! ;) Kramar!

  Svara

 6. Vi kombinerar :) Vi har dels dubbeltäcktet och dels ett enkeltäcke i vår 2*90-säng. Perfekt tycker jag för man har dels bra gossutrymme och så kan man ha ett eget täcke när man sover och slipper vakna av att den andra drar i täcket :)

  Svara

 7. Grattis till lilltjejen!!! Vilken dramatik…skönt att allt gick bra och hälsa Jonas (barnmorskan=)
  Många Kramar Maria (jonas kusin)

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *