Hoppa till innehåll

El Orfanato

Jag hade verkligen sett fram emot den här filmen! Helst hade jag förstås velat se den på Blu-ray, men eftersom Lovefilm har för vana att hoppa över BR-filmerna på vår önskelista blev det till slut så att vi hyrde den som dvd på Ica.

Laura är uppväxt på ett barnhem och flyttar som vuxen dit igen med sin man och adoptivson för att starta ett hem för funktionshindrade barn. Att sonen pratar med låtsasvänner tar hon inte på så stort allvar förrän han försvinner. Kan det vara så att någonting ont från det förflutna finns kvar i huset?

Filmen har bra stämning och förklaringen till det skedda glömmer man inte i första taget. Vissa partier är kanske, som man säger, “lite väl”, men på det stora hela är det en mycket sevärd film. Skräck blir inte ofta bättre än så här.

FilminfoIMDB: El Orfanato
Regissör: Juan Antonio Bayona
År: 2007
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

2 kommentarer

  1. Linnéa Linnéa

    Vi började se den en gång, men när både jag och Nisse satt och skrek med kuddar framför ansiktet så fick vi avbryta :) Huga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *