Hoppa till innehåll

Föräldragrupp

Idag har Ava och jag varit på föräldragruppsmöte på BVC. Fyra bäbisar, fyra mammor, två pappor och en BVC-kvinna pratade om den första tiden och om hur (börja med t.ex. potatis och blanda med bröstmjölk) och när (4-6 månader) man börjar introducera smakportioner av vanlig mat. Jag ser verkligen fram emot att börja med smakportionerna, så jag lär prova direkt när hon fyller 4 månader!

Om mjölk fick vi veta att man skulle vara väldigt försiktig med att introducera det, eftersom vi inte är gjorda för att äta komjölk. De små kan få börja med att äta litegrann i en sås, men absolut inte dricka det som det är, för man måste vänja sig gradvis för att tåla det. Jag kunde inte låta bli att dra parallellen till att t.ex. börja röka. Det kan ju vara svårt i början, men gå bättre sen. Så då kan man börja öva lite försiktigt… eller inte börja alls! Menmen, det är förstås mycket annat man ska vara försiktig med också, även veganmat.

Ava var trevligt nog en exemplarisk bäbis under hela mötet – låg och gurglade och log mest hela tiden. Hon gnällde till lite på slutet, så då plockade jag upp henne och hon somnade i min famn. Skönt! Jag var lite orolig för hur det skulle gå, men hon var faktiskt lugnast av alla bäbisarna där.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *