Hoppa till innehåll

Nya utmaningar vid skötbordet

Ava har alltid trivts bra på skötbordet och det har varit ganska lätt att byta blöjor och sånt. Men nu har hon blivit så aktiv, ja, för att inte säga sjövild… Jag brukar tänka att det är ok så länge hon är glad, men ibland är det faktiskt inte så lätt. Särskilt inte när hon sparkar med benen, tar spjärn och sparkar sig ur blöjan man håller på att krångla på och närapå av skötbordet. Extra krångligt blir det förstås av att jag nu mest använder Imse-blöjor, där innerblöja och blöjbyxa är separata och måste koordineras när man sätter på dem.

En annan ny favoritsysselsättning på skötbordet, förutom att skjuta iväg sig med benen, är att ligga och krafsa med naglarna mot strukturtapeten på väggen. Jag föredrar det framför benövningarna, men det låter förstås inte så trevligt och hon lägger sig gärna på sidan när hon gör det, vilket också kan försvåra blöjmanövrarna.

Ett vettigt skötbord som hon får bättre plats på skulle inte sitta fel. Nu har vi en skötbädd som ligger ovanpå en alldeles feldimensionerad byrå. Jag har långsidan mot mig vilket inte är det vanliga men som jag vant mig vid så att jag föredrar det. En bit av skötbäddens långsida sticker ut utanför byrån, vilket inte känns helt säkert. Vi har lite plats kvar längs en kortsida och där står det lite saker som hon numera inte alls har svårt att sparka ner… Synd att IKEAs skötbord inte går att beställa online!

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *