Lite mer hemfix

Igår satte vi upp datorhållare till oss båda och tangentbordshylla till mig:

Min kontorsplats

Härligt, nu har vi lite plats ovanpå borden igen! Men jag känner tyvärr att vi måste höja borden nu, det verkar joooobbigt…

I sovrummet har jag som sagt ställt en ny liten klädkista och nu har vi även en växt i fönstret:

Sovrummet

Har man inget vidvinkelobjektiv kan man fota med spegelvägg…

Projektorn sitter sedan länge i taket i vardagsrummet:

Projektorn i taket, check. Sladdar i taket... äsch

Det är jättebra, men tyvärr fäster inte våra kabelrännor tillräckligt. Igår säkrade vi dem med lite silvertejp… En möjlig lösning är att skruva fast dem, men vi får se hur vi gör. Det är lite kvar att fixa i vardagsrummet, men det börjar närma sig…

4 kommentarer

 1. Det är för övrigt lite trångt på tangentbordshyllan också… Med god vilja får jag plats med tangentbord, mus och mitt geléfyllda handledsstöd, men jag ska nog köpa ett lite mindre handledsstöd och hitta på något sätt att fästa det litegrann.

  Svara

 2. Åh vad fint ni har det hemma nu!!! Vi skulle också behöva ta några turer till till IKEA och fixa lite allmänt… Får väl se om orken räcker.

  Jag har faktiskt också just varit och handlat Villervalla-kläder, och klagat på att det bara är tecknade bilder på hemsidan. Då fick jag veta i pysselforumet där jag hänger att hemsidan är på väg att förbättras med mer bilder mm. Testar att lägga in länken här: http://forum.pyssel.net/viewtopic.php?f=7&t=13195&p=820077&hilit=villervalla#p820077

  Sen till nånting helt annat, jag är lite sugen på att börja med tygblöjor redan från början med den här bebisen och undrar om du har tid/orkar berätta lite mer om era erfarenheter av tygisar till en nyfödd!? Typ av saker jag är nyfiken på: Vilka har varit era favoriter (vet ju att ni testat lite olika)? Hur har ni gjort med blöjförvaring vid skötplats? Har ni använt rispapper? Hur gör ni när ni är ute? Hur många blöjor har ni behövt, och hur ofta har ni tvättat dem då? Från att Hugo var 6 mån har vi ju till och från använt pocketblöjor från Fuzzibunz, Swaddlebees och Wonderoo så därifrån känner jag att jag har lite koll i alla fall. ;)

  Du behöver absolut inte svara om du inte känner att du har tid eller ork, jag googlar och läser på olika forum också, men det känns alltid tryggast att han nån man “känner” att få förstahandsuppgifter från! Och vill du inte svara i bloggen går det bra att mejla!

  Kram!

  Svara

 3. Åh, vad bra om Villervalla förbättrar hemsidan! En önskedröm vore lika bra bilder som Lindex webshop, den är kanon. Forumlänken kräver inloggning, tyvärr.

  Bra också att du omedvetet gav mig en spark i baken att skriva ett sedan länge planerat inlägg om tygblöjor. Nu är det äntligen gjort och jag svarade på en hel del där. Men lite mer:

  Jag tycker att tygblöjor är jättebra och favoriten är onesize-pocketblöjan BumGenius. Extra bra är att det följer med två inlägg, ett stort och ett litet. Det lilla räcker perfekt till blöjan när den är nedknäppt till minsta storleken och vi tyckte även att det sög tillräckligt då. När barnet är större kan man använda det som booster till det vanliga inlägget. Jag gillar kardborreknäppningen också, men smaken är ju som baken. Lättare och mer flexibelt, tycker jag. Våra har efter 6 månaders användning blivit liiite sämre, men inte mycket.

  Vad jag tycker om de övriga kan du se i tygblöjeinlägget (haha, vilken ordvits…).

  Bästa nyföddtipset är annars att vänta med tygblöjor tills efter barnbecket… jag har iofs inte testat med rispapper, men jag skulle gissa att det färgar blöjorna rätt hårt ändå.

  Förvaring: Vi har bara en skötbädd till Ava och i början hade vi den ovanpå hennes byrå, med blöjorna i en byrålåda. Byrån var för smal egentligen och nu har vi i stället mitt gamla datorbord som skötbord. Blöjorna ligger fortfarande i byrålådan och den står nära “skötbordet” så jag bara behöver vända mig om för att plocka blöjor. Skrivbordet är riktigt smidigt faktiskt, eftersom det har lite förvaringsutrymme och det passar perfekt att ställa blöjhinken och papperskorgen under bordet. Nackdelen med vår skötplats är att den är i Avas rum och vi inte har rinnande vatten där. Vi har en sprayflaska och kan spraya vatten på tygtvättlappar, men vi använder en del våtservetter också när det är lite bråttom eller mycket nr 2.

  Ganska länge klarade vi oss utmärkt utan rispapper eftersom hon bajsade väldigt sällan och var så hård att vi hann öppna blöjan och ställa oss och fånga… Nu däremot bajsar hon jämt och rätt kletigt, så nu är det oumbärligt!

  Jag har en blöjpåse i skötväskan som jag kan förvara använda tygblöjor i, den är jättebra. Jag har ibland med mig tygblöjor, ibland byter jag till de engångsblöjor som alltid ligger i skötväskan. Är vi borta på någon längre sväng, som när vi åkte till Värnamo på bröllop, blir det engångs för hela slanten. Det hade kanske funkat att ha med blöjhink om man hade bil, men knappast på tåget…

  Vi har ca 25 blöjor och jag försöker tvätta var tredje dag, men det blir oftare ibland.

  Hoppas jag fick med allt och fråga gärna mer om du vill veta något, jag delar gärna med mig av mina tankar kring barnrelaterade ämnen!

  Svara

 4. STORT tack!!! Både för svaret här och din ypperliga redovisning i inlägget! Nu blev jag lite klokare i alla fall. Och framförallt tack för tipset om att vänta tills bebisen beckat klart, kan mycket väl tänka mig att barnbeck inte är så lätt att få bort…

  Kommer säkert fler barnfrågor med tiden, just nu försöker jag förbereda mig igen. KAN ju vara så att det inte är så lång tid kvar, eller en evighet (vilket känns mest troligt).

  Kram!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *