Mer Nyköping + kräftskiva och dator

Sist jag skrev var jag i Nyköping och skulle precis få besök av Ingela. Hon kom på tisdagen, Williams 11-årsdag, och stannade till onsdagen. Vi hann med ett par nostalgipromenader, Williams födelsedagskalas och inte minst en genombläddring av alla gamla DR-nummer!

DR var alltså en mycket fin (…) tidning som jag och Ingela gav ut när vi gick i mellanstadiet. DR står för Djurens Rättigheter och temat var alltså djur, men sedan tröttnade vi på det och började i stället göra en blandad tidning med namnet 4U. Förra gången jag var i Nyköping hittade vi DR-tidningarna efter att de varit försvunna i många år (dvs gömt sig någonstans på mina föräldrars vind). Det var en stor händelse! Det bästa av allt var att få återstifta bekantskapen med vår alldeles egna seriefigur Svin-Evert! Men tyvärr fanns bara första delen i DR och resten är i 4U, som alltså fortfarande är försvunna. Hoppas vi hittar dem någon gång.

Mina föräldrar skjutsade hem mig och Ava i fredags och nu är vi tillbaka i Landvetter och vardagen har precis börjat efter semestern. Föräldrarna sov över en natt och vi hyrde film till kvällen, Gran Torino på Blu-Ray. Jättebra!

I lördags var vi på kräftskiva med hela radhuslängan, en mycket trevlig årlig tradition. Vi åt förstås inte kräftor, utan kronärtskocka i stället. Mmmmums! Det var kul att få se alla som bor här och partaja litegrann. Kul också att se hur det ser ut hos grannarna som var värdar för tillställningen. Det är en intressant blandning av folk i längan, från småbarnsfamiljer till pensionärer. Gamlingarna festade nästan bäst, tror jag. :)

Igår följde Jonas med några av gubbarna i längan ut i skogen och plockade kantareller. Det blev tillräckligt mycket för en lyxig middag, mmmums!

Vi passade även på att skruva ihop min nya dator – jaaa, det är sant, jag har en dator som lär klara av att visa våra hemmafilmer och sånt som min nuvarande inte orkar med. Vi väntar bara på nätagget, som inte har kommit ännu. Ser fram emot att testa den! Ska köra Windows Vista, vilket känns både bra och dåligt, men det ska i alla fall bli spännande att se hur det ser ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *