Hoppa till innehåll

Bäbis eller barn, mittemellan 80 och 86…

Igår åkte jag och Ava in till stan och shoppade. Vi gör det så sällan, jag drar mig alltid för att åka buss… men sen går det ju bra i alla fall. Trots att man måste släpa upp vagnen i den höga, branta trappan med hjälp av slumpmässig människa.

Själva shoppingen gick däremot sådär. Det har varit svårt med kläder länge nu eftersom Ava befinner sig precis i skarven mellan bäbis och barn storleksmässigt. Bäbiskläder görs upp till storlek 80, vilket är för smått för att köpa till Ava och dessutom är det mycket bodys och sånt som inte är så smidigt att använda längre. Sen är det barnstorlekar från 86 och uppåt. I den mån det ens finns 86. Då är allt plötsligt jättestort och jätteseriöst.

Igår försökte jag hitta en vinteroverall till Ava. Hon kommer ju mest sitta i vagn, men jag vill att hon ska kunna sitta i snön också. Alltså ville jag ha en halvseriös bäbisoverall och den skulle kosta sisådär 399 kr, tänkte jag. Inte helt oväntat var det helt omöjligt. Det fanns massor av precis såna jag ville ha till precis rätt pris, men bara upp till storlek 80. Ava har redan en fleeceoverall i storlek 74/80 som går att ha även om det är lite korvskinnsvibbar. Jag vill alltså ha en 86, men alla 86:or är grymt seriösa och avsedda för krävande vinterlek. Pris från 600 kr och uppåt. Vill inte!

Ett annat alternativ var att köpa en overall i storlek 80 från Polar’n och Pyret, eftersom de är stora i storlekarna. Men om ni handlat där någon gång vet ni att det är dyyrt. Vi snackar över 1000 kr.

Så nu är det alltså Tradera som gäller för Ava-overall… inväntar med spänning utgången av en auktion just nu. En röd POP-overall med oranga dragkedjor, precis som hennes jacka. Supersnyggt tycker jag. Med den skulle hon bli väldigt färgglad eftersom jag köpt lila stövlar, mössa och vantar:


Bilder från H&Ms webshop

Det var ju också ett kapitel för sig… H&M hade jättefina lila stövlar i webbshopen, men i butik fanns de bara i brunt. Provade dem i brunt i butiken och har beställt dem i lila. Avas första skor! :)

5 kommentarer

 1. Helena Helena

  Det bidde tyvärr ingen röd och orange POP-overall… synd, för de är sällsynta! Men budgivningen gick upp i 503 kr (frakt tillkommer) och det kändes för mycket.

 2. Julia Julia

  Men till vintern kommer hon säkert att kunna tumla runt själv så då kanske hon kan ha en barnoverall?

 3. Åh de där stövlarna ville jag köpa men Wilma kan ju inte gå än ;)

  Åh då vet vi vad vi har att vänta oss i overallväg nästa år då. :( Man kanske får önska sig sånt av släkten.

 4. Helena Helena

  Ja, det blir nog en barnoverall, men från Tradera. Vill inte lägga så mycket pengar på en jättehäftig overall när hon är så liten, så det är begagnat som gäller. De är ju inte så slitna i de här storlekarna.

  Hoppas på en röd overall jag budat på. Får se hur det gått när jag startar datorn imorgon, auktionen slutar på morgonkvisten.

 5. Helena Helena

  Oj, råkade starta datorn och gå in på auktionssidan 4 minuter innan den slutade. Vann! Fick en röd overall i storlek 86 för 106 kr + 48 kr frakt, så 154 kr totalt. Hoppas att den är bra (och funkar med det lila kitet), i så fall var det ju billigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *