Beställt provbågar och optikertid

Nu har jag beställt tid för synundersökning på lördag och dessutom suttit och våndats alldeles för länge över vilka provbågar jag ska skicka efter… Man får ju bara låna hem 6 stycken och jag skulle ha behövt det dubbla eller så. Får väl se om det räcker med en omgång, eller om jag får låna hem 6 till.

Så här såg det ut, till sist:

Jag lyssnade alltså på Lisa och Karin, men kände mig lite för tråkig och feg för Johannas förslag (i förra inlägget, alltså). :)

Jag försökte ta lite av varje. Man kan urskilja tre kategorier: typ samma sort jag har nu, grövre bågar, samt “båglösa” bågar. Jag hoppade över bågar med jättestora glas, jättemycket färg eller med väldigt extrem form. För lite diskreta vill jag nog att de ska vara. Utöver det har jag egentligen ingen aning om vad som skulle passa mig. Men vi får väl se hur det känns att prova. Antagligen kommer jag tycka att jag ser ut som ett mongo i allihop, men att de som är mest lika mina nuvarande är närmast acceptabla… för jag tycker det är så svårt att välja glasögonbågar!

Bågarna kostar mellan 295 kr och 415 kr, sen tillkommer 750 kr för antireflexbehandling och högbrytande glas, vilket är ett måste om det ska gå att stå ut med glasögonen. All frakt ingår. Synundersökningen kostar 290 kr. Räknar alltså med en slutsumma på 1335-1455 kr. Det är ju pengar, förstås, men det är ju helt tokigt egentligen att jag så länge har haft glasögon jag ser så kasst med och som dessutom är alldeles sneda…

Smidigt att handla på nätet, för mig som inte tar mig till stan så ofta. Hoppas nu bara att jag hittar något som funkar.

4 kommentarer

 1. Kul att du ska köpa nya glasögon! Jag vågade aldrig beställa på nätet, det kändes så himla svårt att hitta nåt som skulle passa. Jag gick runt i ett gäng glasögonbutiker och de flesta glasögon ser inte snygga ut på mig :) Det blev bara ett fåtal alternativ faktiskt. Jag fastnade till slut för ett par ganska dyra, där man kan välja ganska mycket. Jag ville ha ett par lätta och diskreta. Vill du ha billigt så finns ju SpecSavers, där köpte Jonas. Då fick han även ett par solglasögon för typ tusen kr eller nåt sånt. Jag tror nog att jag rekommenderar att prova i butik om du inte får napp på dom här nu! Det tar ju inte så lång tid om man går igenom dom i närheten av Brunnsparken. Lycka till!

  Svara

 2. Erik ska precis köpa glasögon på nätet men han provade en massa bågar i en butik med mig som smakråd innan han beställde – för att se vad han passade i. Då blir det lite lättare att välja ut 6 stycken, tycker ivf jag. Själv köpte jag ett par dyra glasögon i butik, hos Synsam, senast det var dags (för 2 år sen) men nästa gång blir det nog prova-i-butik – beställa-på-nätet – varianten!

  Svara

 3. Jag funderade på Smarteyes också, det som ligger vid Domkyrkan. De skyltar ju med att det fasta glasögonpriset alltid är 995 kr oavsett behandlar m.m. Undrar om det verkligen kan stämma?

  Svara

 4. Tack för tips om billiga inköpsställen! Ska nog ta en liten sväng och kika runt på lördag när jag åker in till stan för synundersökningen.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.