Hoppa till innehåll

Bilturer!

I fredags kom ju Jonas hem med den första bil vi någonsin ägt och tro’t eller ej, jag och Ava har faktiskt inte åkt i den förrän idag… I fredags var det för sent och mörkt och regnigt och Ava skulle nattas och det ena med det tredje. Igår blev det lite samma grej eftersom jag var och klippte mig och uträttade ärenden på stan. Idag kom vi äntligen iväg!

Första vändan blev en liten övningstur för mig. Jag vågade faktiskt köra fast Jonas och Ava satt i baksätet… Det blev en tur ut på landet och jag lyckades hålla mig på vägen och så där. :) Bilen är jätteskön att köra och jag avgudar att den är automatväxlad. Har aldrig kört automat tidigare men det var minst lika underbart som jag tänkte mig. Jag har väldigt dålig vana av att köra över huvud taget trots att jag haft körkort sedan 2001… så visst kändes det lite ringrostigt. Måste öva! Känner mig väldigt osäker på mycket, det är mycket att hålla reda på när man kör och jag känner mig inte så vass på finlir som parkering och sånt. Eller att köra in i garaget, gulp!

Sen återvände vi hem för lite lunch. En idé för dagen var att gå på Liseberg och insupa julstämning och åka farfarsbilarna, men givetvis regnade det hela dagen idag… ja, verkligen hela dagen. Det bidde inget Liseberg, men däremot åkte vi till Backaplan (Jonas körde) och köpte två barngrindar, ett ätförkläde (det gröna med gula sömmar), rispapper till tygblöjorna och en leksakstelefon som Ava ska få i julklapp.

Nu behöver vi inte ha kuddarna till våra utemöbler liggande framför trappan här nere längre, för nu har vi i alla fall fått upp den ena grinden. Det var på tiden, för Ava kan nog klättra över de där kuddarna om hon vill…

Ava somnade väldigt gott efter dagens strapatser och Jonas och jag hann se en film och nu sitter jag och pysslar lite innan jag ska sova.

För övrigt så packade vi faktiskt inte med oss vagnen i bilen idag, så vi har inte testat det ännu. På Backaplan fick Ava åka bärsele på mig. Det funkade, men vi har en väldigt oergonomisk BabyBjörn och jag suktar såååå efter en Beco Butterfly, som är sviiindyr men ska vara betydligt bättre på att fördela barnets vikt så att man bär bekvämt.

En mysig dag!

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *