Nu kör jag WordPress!

Hejdå gamla Helenas dagar:

Helenas dagar 2004-2009

Och hej, nya WordPress-blogg!

Nu har jag migrerat blogginlägg, bokrecensioner, filmrecensioner och gästboksinlägg till WordPress. Det var ett rejält projekt, men ganska roligt. Jag skulle kunna göra oerhört mycket mer, men det får räcka för tillfället. Jag har flyttat det viktigaste och mer får komma senare i mån av tid. Det vore roligt att göra ett helt eget tema också – nu har jag bara modifierat standardtemat litegrann (okej då, ganska mycket). Men det var just det där med tid…

Det känns bra att vara igång med WordPress! Lite synd är det förstås att inte längre ha en unik, egenutvecklad webbplats, men det är skönt att ha ett smidigare system i grunden. Jag gick länge och tänkte att jag borde fixa än det ena, än det andra i mitt gamla bloggverktyg, men jag hade egentligen ingen större lust att fortsätta patcha på det och det finns tyvärr inte tid att skriva om det från scratch.

Jag har blivit förtjust i WordPress efter att ha använt det på Barnboksprat och ett par andra bloggar och det var roligt att få en ursäkt att riktigt grotta ner sig i hur det ser ut under ytan. Nu har jag stenkoll på hur en WordPress-databas ser ut!

Psst! Om ni saknar den gamla sidan finns den för tillfället här!

Relaterade inlägg:

8 reaktioner på ”Nu kör jag WordPress!”

  1. Jag har prenumererat på några av dina kommentarsflöden för enskilda inlägg tidigare. Nu får jag ett nytt inlägg i vart och ett av dem varje gång någon kommenterar något hos dig (vare sig det är kommentarer på ett inlägg jag bett om kommentarer till eller inte). Det känns inte riktigt rätt…

  2. Tack för påpekandet, Hans. Jag dirigerade om kommentarsflödet men glömde helt bort att ta hänsyn till att det kunde filtrera ut enskilda posters kommentarer. Nu har jag gjort om det så att gamla flöden förhoppningsvis ska funka.

  3. Hej! Jag surfade in på din blogg från IE7 och då var det tyvärr så att almanacksbladen hamnade mitt på sidan rakt över texten. Funkar fint i Firefox och Safari (även i iPhonen :)).

  4. IE < 8 visade fel, ja. Efter en massa ompositioneringstester visade det sig att det låg en helt onödig text-align: center i bodyn som bilden påverkades av i just gamla IE... så kan det gå när man modifierar existerande teman. :)

  5. Japp nu funkar det bra igen! Här på AZ kan man inte riktigt välja version av IE själv :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *