Hoppa till innehåll

Trotsålder..?

Så här låter det ofta hemma hos oss numera:

Fast mest för att det är kul…

Idag var vi för övrigt på BVC hela familjen. Jonas var hemma delar av dagen så jag kunde uträtta ärenden och jag hann tillbaks lagom för att möta upp honom och Ava i väntrummet. Vi fick träffa en tandhygienist tillsammans med vår vanliga BVC-sköterska och kände oss verkligen som präktiga familjen när vi pratade om hur vi borstar Avas tänder, har fasta mattider, ger vatten att dricka, i stort sett aldrig ger henne sötsaker, aldrig har gett henne napp… och kurvorna såg perfekta ut också, förstås. Nu är Ava 79 cm lång och väger 10930g!

9 kommentarer

 1. Haha, här är det napp som har gällt sen dag 1! Men mest för att jag inte kunde amma så då blev det napp…

  Lite roligt att Ava väger lika mycket som Wilma (hon väger 10500 g), fast det skiljer en del månader. ;)

  Duktiga ni är med alla rutiner!

 2. Klart hon inte är för tung! Hon följer väl en kurva lite högre upp i diagrammet än Ava gör, bara. Ava ligger precis på den mittersta kurvan.

 3. Oj, jag har verkligen inte så bra koll på kurvorna. Jag är väl en sån där som inte riktigt tycker att kurvorna är det man ska titta på…haha. :) Nejmen, hon är en liten rundis, men det är bara fint på henne. Sen kommer hon troligen springa av sig lite när hon börjar gå och sådär sedan. :)
  Tycker det är fint av BVC att säga att hon är perfekt, likaså som de säger att lite lättare bebisar också är perfekta. Vissa vi träffar ska ju direkt påpeka att Wilma är tjock, vilket stör mig en hel del. “Åh, men guuu va tjock hon är, vilken liten rulta”…hm….

 4. Nej, kurvorna är inte så viktiga egentligen. Det blir väl lite viktigare för oss, eftersom vi har ganska många kritiska blickar på oss angående vårt val av kost. Skönt att vi kan peka på någonting som stöder att det funkar.

  Det är väl jättebra om hon är lite rund, då lär hon ju få i sig näring också. Mycket bättre än om hon vore klen.

 5. Ja, man måste alltid bevisa saker..suck. Verkligen skönt för er, så slipper ni fler kritiker då i framtiden kanske.

  Jo, det är bra, men många har åsikter. ;)

 6. Och inget ont om spinkisar nu, alltså. :) Men jag kan tänka mig att det är jobbigt att ha en spinkis om man oroar sig för det.

 7. Haha! Ja, du ser. Allt kan man oroa sig för… Dock skulle jag nog som du säger, vara liiite mer oroad om jag hade en jättesmal bebis…
  Tur vi har varsitt perfekt barn! :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *