Testar Adobe BrowserLab

Browserkompatibilitetsfrågor kan få den bäste att slita sitt hår. Nu har jag testat ett nytt hjälpmedel, Adobe Browserlab. Trots att jag redan kollat Helenas dagar i smidiga IETester (som alltså bara simulerar olika versioner av Internet Explorer och det möjligtvis inte helt pålitligt) och inte alls särskilt smidiga (men betydligt bredare) BrowserShots (som efter låååång väntan levererar screenshots från valda system) hittade jag ett IE6-fel jag missat. Texten i vänstermenyn ligger för långt till höger och utanför bakgrunden! Ajajaj. Jag får väl försvara mig med att hela Helenas dagar är lite temporär just nu, i väntan på att jag bestämmer mig vad jag ska göra med den och att dessutom hitta tid till det…

Så här ser det ut när jag visar Helenas dagar i IE6 i Browserlab:

browserlab-ie6

En smidig funktion är att man kan välja visningsläget ”Onion Skin” där man slår ihop två versioner i ett lager och kan dra ett reglage för hur mycket de olika versionerna ska synas. Här överlappar IE6 och FF3, så man tydligt ser att texten ligger olika:

Adobe Browserlab

BrowserLab ser onekligen snajdigt ut, men känns samtidigt lite begränsat. Mest för att jag inte får se hela webbsidan. Det framgår inte om min centrering av hela innehållet funkar eller inte och jag får inte se ända ner till sidfoten. Alla browsers finns förstås inte heller, men ett bra urval ändå. Genereringen går betydligt snabbare än när man använder BrowserShots, men det tar ändå rejält med tid jämfört med IETester och resultatet är alltså en bild. Väljer jag bland dessa skulle jag nog säga alla tre! Första, snabba tester med IETester, mer ingående tester med Adobe Browserlab och till sist, när allt ska vara klart, en koll i BrowserShots också.

Relaterade inlägg:

2 reaktioner på ”Testar Adobe BrowserLab”

  1. Browserlab är väldigt trevligt. Kollar mycket i den för IE och äldre FF. Jag tror nog på att släppa stöd för ie6 för sånt som inte är för intranät t.ex. Dock kan det vara nog krångligt med ie7 eller FF 2 för den delen.

    //Björn

  2. Javisst, det är krångligt med kompatibilitet och jag håller med om att man kan släppa kravet på att det ska vara perfekt i IE6 också. Jag tycker att texten ska gå att läsa åtminstone, men om allt grafiskt lull-lull inte hamnar som det ska kanske det är överkomligt. Man kan ju sätta ut en liten text som berättar att ”du har en kass browser, byt” eller så… kanske borde göra det här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *