Färdighackad lök, hur dekadent får man vara?

Färdighackad lök!

Fryst, färdighackad lök, någon måtta får det väl vara?

Nej. För det är ju faktiskt helt underbart! Jag trodde aldrig att jag skulle säga det, men efter att ha testat är jag såld. Det går löjligt snabbt och lätt och löken är inte alls sunkig, som jag först tänkte att den skulle vara, utan helt okej.

Allt som förenklar livet och snabbar upp de mundana* vardagsprocesserna är hemskt välkommet hem till mig, så tack Ica och tack Jonas, som skrev upp det på inköpslistan så att jag faktiskt provade.

* Något säger mig att “mundan” är ett exempel på ett svengelskt hittepå jag använt så ofta att jag tror det finns på riktigt fast det inte gör det, är det så? Det finns fler exempel på såna ord!

4 kommentarer

 1. jag tycker det verkar jääteskönt! Så slipper man kanske gå omkring och lukta lök om händerna hela dagen?

  Svara

 2. Ja, det är ytterligare en fördel! Det är också väldigt smidigt att man så lätt kan ta den mängd man vill ha, i stället för att ta för mycket bara för att man inte vill lämna eller slänga löksnuttar. Och så är det mycket mer finhackat än när jag hackar, vilket förstås kan vara både bra och dåligt.

  Svara

 3. Visst är det praktiskt? Vi brukar köpa stora påsar (2 kg) på Willys. Hur smidigt som helst är det!

  Svara

 4. Men med fryst lök förlorar man ju tyvärr det mesta av de nyttiga ämnena som finns i lök :( Så “snabbhet” och “enkelhet” i all ära, men man vill ju få i sig näringen också…

  Lök innehåller bland annat blodtunnande ämnen och ämnen som stärker hjärt och kärlsystemet. Tyvärr tål dessa ämnen inte låga temperaturer…

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.