Hoppa till innehåll

Nöjd med Favoptic-glasögonen, men nu har jag äntligen linser igen!

Jag skrev ju en del om mitt glasögonköp hos nätbaserade Favoptic tidigare. Jag är verkligen nöjd med deras service, allt gick oerhört snabbt och smidigt och jag fick bra och prisvärda glasögon.

Så bra som nu glasögon kan bli, det vill säga. När man har så starka glas som jag har medför det onekligen en del nackdelar. Jag såg bara skarpt om jag tittade rakt fram, så fort jag tittade minsta lilla snett blev bilden skev och suddig. Allt ser mindre ut, både det jag ser genom glasögonen och mina ögon så som de ser ut för andra. Ni ser i bilden här intill att mitt ansikte liksom ser ut att hoppa in ett snäpp vid glasögonkanten. :) Ibland såg jag dubbelt i övergångar mellan skarpa färgfält. Och till detta tillkommer givetvis de allmänna glasögonbekymren med smutsiga glas och imma och problem att ligga bekvämt på sidan och så vidare. Glasögon är dessutom hemskt spännande att försöka sno om man heter Ava…

Mitt beslut att skaffa linser igen kom egentligen när jag var på spa och använde ett par endagslinser jag beställt prova-på-förpackning av. Lite fel styrka, men ändå så underbart. När jag såg mig själv i spegeln var det som att återse en kär vän. Nejmen titta, där är jag ju! Jag gillar verkligen inte mitt utseende med förminskade ögon. Det hjälper inte med snygga bågar, små reptilögon är inte särskilt hett…

Så för ett tag sedan kände jag att jag kunde ta mig råd att skaffa de hett efterlängtade linserna. Jag gick till Smarteyes och provar nu ett par linser som jag strax ska tillbaka och tycka till om.

Här är jag igen:

Äntligen linser igen!

Jättejätteskönt med linser, men superbra att ha ett par glasögon att växla till också. Jag är jättenöjd med köpet, jag vill bara inte använda dem mer än nödvändigt.

3 kommentarer

  1. Johanna Johanna

    Jag har också linser, halvårs o dom kostar multum men är värda varenda öre. jag har glasögon på kvällen o morgonen bara. Reptilögon är inte så läckert nej o att man inte har samma frihet och att synfältet begränsas är irriterande!

  2. Emanuel Emanuel

    Hej!

    Jag har också köpt högbrytande glasögon från favoptic och har haft ungefär samma problem du beskrivit i tidigare. Jag har bara haft dem i en vecka nu men tycker mina ögon har ställt om sig. Men jag kan bara se skarpt och “normalt” när jag tittar rakt fram i dem, precis som du beskrivit. Jag är tveksam att det kommer bli bättre, då det borde ha med slipningen att göra. Blev det någon skillnad för dig?

  3. Jag har vant mig så att jag tycker det är ok att använda glasögonen, men det där med att jag måste titta rakt fram för att se skarpt kvarstår. Har hört att det blir så med billiga glas, att man kan få betydligt bättre med en dyrare slipning. Gäller tydligen även den inte så trevliga effekten att jag ser ut som en reptil i glasögonen eftersom ögonen ser förminskade ut genom glasen… så vi med rejält synfel kanske inte borde vara så snåla när det gäller glasögon egentligen. Men det är man ju gärna, särskilt när glasögonen bara är ett komplement till linserna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *