Hoppa till innehåll

Nyköpingshelg med kalas

Vi har varit i Nyköping över helgen, med anledning av min gymnasiekompis Marias 30-årskalas ute hos hennes föräldrar på landet. Ava är superblyg och främlingsrädd just nu, men kalaset gick bra ändå och det fanns ett par bäbisar som hon tyckte var jätteintressanta. Och så fanns det ett piano, så Ava stod för smäktande toner i moll som ackompanjerade festligheterna…

Ellinor var också där, så det blev en liten reunion av vårt lilla gymnasiegäng. Och det var kul att se Marias familj igen efter en herrans massa år. Hennes båda systrar har byggt hus nära föräldrarnas hus och vi fick gå en liten rundvandring och beundra dem.

Det bjöds på en herrans massa lyxig mat och fika och vi uppskattade förstås att det mesta var veganskt!

Vi bodde hos mina föräldrar i Nyköping och Ava var väldigt blyg, till och med rädd, för dem också till en början. Men hon tinade upp lite till slut. Kusinerna fick hon också träffa och det var inte det minsta otäckt, bara jätteroligt. Fast farbror John och Ullis var otäcka…

Det blev en väldigt mysig och avslappnad helg! Jag passade på att övningsköra bilden en del – jag har fortfarande inte kört särskilt mycket och behöver verkligen träna! – och vi passade även på att strosa längs Nyköpings mysiga åpromenad och ner till hamnen. Det var jättemycket vatten i ån och den stackars hägern som brukar stå på ön nedanför forsen stötte vi i stället på en bit uppströms eftersom ön låg helt under vatten. Vi såg också några andra fåglar som tycktes slåss om en skock ungar, mycket dramatiskt. Och så kunde vi inte låta bli att äta sorbet och Oatly kolaglass i hamnen, trots att det vankades glass hemma hos föräldrarna också…

Nu är det dags att sluta äta så mycket hela tiden…

3 kommentarer

 1. Det var jättekul att ni kom och var med på kalajsandet! :)
  Kände mig hedrad över att få så långväga gäster. Tack för musiken Ava!
  Stor kram från maria (som fortfarande är 29! … några dagar till)

 2. Veronica Veronica

  Roligt! Det kanske är en annan häger, jag såg en i hamnen när jag var i Nyköping sist och tydligen ska det finnas typ 200 st som häckar längs Nyköpingsån :-) Vi ses på måndag hoppas jag! Kramkram

 3. Hehe, det är roligare att tänka att det är samma häger, som att man liksom är lite buddy med den för att man brukar se den. :)

  Japp, det är absolut planen! Ska bli kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *