En riktig utedag

I söndags picnicade vi i Slottsskogen betydligt tidigare än de flesta andra. Vi satt där lagom till soundcheck från nationaldagsfirandescenen och när vi gick igen efter att ha tagit en sväng runt i parken hade den fyllts knökfull. Eller satt och satt, vi rände efter Ava mest hela tiden och hon lyckades ändå trampa i sin matlåda så maten flög all världens väg två gånger och välta ut mitt glas en gång. Det var lite för spännande för att sitta still och äta. :)

Vi vuxna åt sallad vi plockat ihop från Hemköp. Egentligen hade vi tänkt äta sushi, men vi hittade inget ställe som öppnade före 12. Världen är inte byggd för vår familjs dygnsrytm…

Nationaldag i Slottsskogen
Ava har fått flagga och ballong!

Efter Slottsskogen uträttade vi ett par ärenden i stan och Ava tog en myyycket försenad och förkortad tupplur. Sen blev det middag på Old Corner och Ava fick för första gången en egen restaurangmatsportion. Gräva i den med besticken var skoj, men tyvärr var hon inte särskilt intresserad av att äta den. Lyckligtvis kunde vi ta med resterna hem.

Middag på Old Corner
Ava på Old Corner

Jag premiäranvände för övrigt min nya jacka som jag köpte i lördags efter mycket letande på stan. Litegrann i alla fall, fast under större delen av dagen var den överflödig. Jag hade tänkt mig någon lite proprare jacka, men det fick bli en röd med fritidsstuk. Det fanns i stort sett bara jeansjackor överallt och det ville jag inte ha.

När vi kom hem var det 10 timmar sedan vi åkt, så det blev en rejäl utflyktsdag!

Lämna en kommentar