Nyklippt Ava och några av orden

Nu har jag klippt håret på Ava för andra gången i hennes liv. Fast första gången klippte jag bara i nacken, nu har jag klippt igenom hela och fått bort det tunnaste babyhårsfnulet ytterst. Hon satt faktiskt skapligt still ganska länge, men jag fick förstås sluta innan jag var helt nöjd. Borde jämna till lite… men hur som helst, under omständigheterna blev det rätt bra, en rejäl uppfräschning.

Före:
Långhårig

Efter:
Klippt

Jag nämnde ju lite nya ord och nu kan jag visa hur de låter också. Vad som inte framgår av filmklippen här nedanför är att hon faktiskt förstår vad orden betyder och inte bara upprepar vad jag säger. Hon upprepar för övrigt bara ord som hon kan, hon provar inte nya ord hur som helst.

Tvätt, disk, välling och buss:

I nästa filmsnutt svarar hon ”du” när jag pekar på henne på skärmen och frågar vem det är. :) Vi har såklart sagt ”det är du” till henne ibland och hon vet inte hur man använder ordet ”du” ännu… Det hörs även vad hon brukar säga när hon inte vill säga ordet i fråga (i detta fall ”blöja”):

Du, Ava, hej, upp, ner, järn, blöja, välling:

I nästa snutt säger hon ett klockrent Ava och ligger väldigt roligt och är ovanligt stillsam…

Relaterade inlägg:

En reaktion på “Nyklippt Ava och några av orden”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *