Hoppa till innehåll

Misslyckat korvbak

Idag har jag bakat seitankorv. Ett tag såg det ut att gå riktigt fint:

Misslyckat korvbak (seitankorv)

Misslyckat korvbak (seitankorv)

Men i ugnen flydde korvarna ur folien:

Misslyckat korvbak (seitankorv)

De svällde upp och blev jättestora för att sedan sjunka ihop och bli trista och torra.

Misslyckat korvbak (seitankorv)

Två stycken blev ganska snygga, dvs de såg ut som korvar, men även de hade flytt folien litegrann och fått hård och torr yta. Jag fick bakläxa… tror att det ska gå att få till bättre! Ska prova att folie-a in dem bättre och kanske ångkoka i stället för att ugnsbaka nästa gång.

Varken jag eller Jonas var imponerade av smak och konsistens på de någorlunda lyckade bitar jag lyckades skära fram ur mitten av de mest korviga korvarna, men Ava åt faktiskt dessa bitar, trots att hon är den mest kräsna av oss. Och det var ju det viktigaste. Vi andra hade ju pannkakor att äta eftersom det är den 19:e idag…

En kommentar

  1. Emam Karlsson Emam Karlsson

    Du kan ju prova att ge dem lite rörelseutrymme och göra folieformarna större, så att korvarna får plats att svälla. Kom att tänka på det för jag bakade en kaka idag som reste sig rejält över formen :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *