Hoppa till innehåll

Gått på stan, ätit gott och beställt klocka

Idag åkte vi in till stan, efter att ha övervägt Liseberg men avstått på grund av väderinstabilitet. Det blev en lyckad tur trots att den kunde ha börjat bättre. Jag kom väldigt nära att äntligen köpa ny klocka, men när de skulle justera armbandet visade det sig att den verkligen inte funkade på mig. Spännet var alldeles för stort och putade ut konstigt. Man skulle nog ha lite rejälare handleder… Det var ändå en rätt nätt och fin klocka, så det var synd! Hittar ingen bild online, tyvärr, men den var ganska lik den jag spanat på i en evighet, som bara går att beställa från utriket. Fadäsen resulterade hur som helst i att jag blev vågad och nu faktiskt har beställt span-klockan trots att klockköp på nätet känns halvbra, särskilt när det är från USA och frakten kostar nästan lika mycket som klockan plus risk för övriga avgifter…

Så här ser den ut som jag beställde (klicka för större bild):

Efter klockbekymren fick vi en riktigt positiv överraskning. Vi besökte Gröna Boden för första gången på länge och trots att vi fått nys om att vegansortimentet förbättrats hade vi inte förstått vidden av det hela. Vi hittade massor av saker som vi bara trånat efter på Goodstore i Stockholm tidigare och nu ska vi till exempel få testa vegansk lax… märkligt. Men framförallt köpte vi diverse korv och bitar.

Efter det var det mer än dags att få i Ava lite mat, läget började bli krisartat trots nödbanan och kex. Vi trillade in på första bästa ställe och fick dagens nästa riktigt positiva överraskning: New Delhi på Vasagatan och fullkomligt fantastiskt god mat! Jag åt alu palak, alltså potatis i spenat med koriander m.m. och ris och bröd till det. Jonas åt chana sultani, kikärter och potatis i en något starkare röra än min, också med ris och bröd. Ava var mer intresserad av vårt ris än sin egen mat och lyckades sprida ut det över hela bordet, men det gjorde inte så mycket, vi fick alla i oss rejält med mat i alla fall.

Sen hade vi gärna trillat in en vända till på Gröna Boden för att köpa med oss glass (de har Lovice numera! Vill testa!), men då hade de tyvärr stängt. I stället blev det sorbet på Lejonet & Björnen och det var inte heller dumt.

3 kommentarer

 1. Gröna Boden har mycket spännande numera. Du vet kanske att man får 10% rabatt med medlemskortet från Djurens Rätt?

  Kul att hitta ny matställen, indiskt funkar om det inte är vrålvarmt ute :o)
  Sen måste jag tipsa om En Deli Haga, om du inte varit där innan. Supergott!

 2. Julia Julia

  ” Jag kom väldigt nära att äntligen köpa” var ingen standard-Helena-formulering direkt :) Hoppas klockan blir bra!

 3. Johanna: Ja, rabatten kände jag till egentligen, men tror du inte vi glömde det ändå..?! Fast nu ser det ut som att vi kommer att återvända ofta, så vi får se till att börja komma ihåg det!

  Ja, jag har En Deli på att-prova-listan, har inte gjort det än men vill! Kul att höra gott omdöme från dig också, jag blir än mer sugen!

  Julia: :) Undrar just vad som egentligen kännetecknar en standard-Helena-formulering?

  Klockan har för övrigt preliminärt leveransdatum 18 augusti, lite segt… och den är förresten en 30-årspresent från svärföräldrarna, fast jag fick välja själv (och det var nog tur, eftersom jag har så många märkliga idéer om hur jag vill att min klocka ska vara).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *