Hoppa till innehåll

Vabdagar och Nexus-ont som slutade gott

Jag har ungefär 1000 saker jag tänkt skriva om men inte hunnit. Nu tänkte jag klämma in två i alla fall:

Igår skulle ha blivit Avas första hela dag på dagis. Men natten till söndag hade hon skyhög feber och skrek mest hela tiden, så det blev att stanna hemma. Jag har vabbat båda dagarna (det var trots allt Jonas första dagar tillbaka på jobbet efter föräldraledigheten, så det hade ju varit lite fånigt om han skulle börja med att vabba…) och faktiskt haft det riktigt mysigt (utom en stund idag när Ava råkade skalla mig så hårt på näsan att jag var vimmelkantig och adrenalindarrig i åtminstone någon timme…) eftersom Ava inte varit jättesjuk. Hon är fortfarande snorig och lite hostig, men hon verkar pigg nu och ska man vänta på snorigheten att försvinna blir det väl aldrig något annat än vab… men jag tycker det är svårt att avgöra vad som är tillräckligt sjukt/friskt för att vabba/gå till dagis. Jag är för övrigt förkyld själv också, men har inte varit sådär riktigt risig än i alla fall.

Hur som helst, vi har som sagt haft det riktigt mysigt och tittat mycket på Titinn, Hagock och Illoo, samt Abbis (Teletubbies, helt uppenbart va?) och Munin (Mumin). Vi har även läst om Lenin, om ni frågar Ava. Fast egentligen heter boken Leni är ett sockerhjärta. Förutom film och böcker är det roligaste som finns just nu att provsitta alla stolar om och om igen. Och att diska, eller över huvud taget göra saker som medför en överhängande risk för att man blir böt (blöt).

Igår var jag med om en smått olustig upplevelse med kära Nexus One. Den blev jättehet, så jag stängde av den ett tag och när jag startade den igen tycktes den ha tappat all data. Jag kom in i den, men alla appar jag installerat själv force-closade direkt när jag försökte starta dem och medföljande appar var tomma på data.

Idag var jag djärv och gjorde en factory reset, med hjärtat i halsgropen. Och baske mig om inte den automatiska backupfunktionen i stort sett fixade biffen. Först hade jag en helt ren telefon som såg ut som när jag fick den, men så fort jag kommit ut på nätverket (vilket funkade igen efter en del strul innan reset) laddades alla mina appar ner automatiskt. Många av dem har ju datat på nätet och somliga andra hade sparat till sd-kortet. Foton och e-böcker och sånt låg kvar på sd-kortet, så jag förlorade nästan ingenting. Förlorade bara enstaka applikationers data om de antingen saknade backup till sd eller jag inte tänkt på att ställa in det… ja, i stort sett förlorade jag ingenting faktiskt. Samtalshistoriken är borta, men mina sms har jag en backup-app som skickar till Gmail, så de finns ju åtminstone där om än inte i telefonen.

Lärdom: välj appar som kan backa upp data till sd-kortet (om det inte lagras på nätet), kom ihåg att ställa in så att det görs. Fixar man bara det är en factory reset inte alls så otäck som det låter.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *