Luciafirande men annars julbrist

Igår var vi på luciafirande på Avas förskola. De större barnen hade firande på luciamorgonen, men på Avas avdelning var det i stället lite eftermiddagsfika dagen efter. Först satt vi och lekte på golvet medan vi väntade in alla och sen skulle barnen ha ett luciatåg. Det gick sådär. :) Personalen tog med alla barnen in i myshörnan innanför skärmar, så att de skulle tåga ut därifrån, men det blev genast ”uppsjungning” i form av att hälften av barnen började gråta. Inte Ava, lyckligtvis, men hon blev nog ganska förvirrad… När de ”tågade” ut, fortfarande med gråtande barn och föräldrar som försökte trösta, kom Ava och satte sig i mitt knä och ville inte alls vara med. Så hon satt hos mig medan fröknarna sjöng och lyckades få ett par barn som inte grät för mycket att vara med i rörelserna åtminstone. :)

Menmen, det var roligt ändå. Ava har sjungit alla sångerna hemma och det var bra att få se hur de gör rörelserna på dagis, så jag kan göra rätt i fortsättningen. :)

Annars är vi pinsamt dåliga på jul i år. Jag skäms faktiskt, vi har inte ens ordnat någon adventsljusstake (varken med stearinljus eller elektriska). Inte ett jota. Vi har en adventskalender från en Bamsetidning och vi har lussekatter (bakade av min mamma!) och pepparkakor hemma, men det är allt. Jag kan bara skylla på att det är så fantastiskt mycket som slukar tid och energi just nu. Inte minst att vi varit förkylda i en månad och samtidigt varit bortresta i stort sett varje helg.

Relaterade inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *