Nostalgisk rensning

Jag har just rensat lådorna med Avas urväxta kläder. Vi har två sådana lådor i förrådet och jag ville egentligen inte ställa ut en till, så jag tänkte att jag skulle rensa bort tillräckligt mycket för att det som legat här inne och väntat på att bli utlagt ska få plats. Jag lyckades och vi har nu en ganska välfylld säck med diverse kläder som ska skänkas till välgörande ändamål på onsdag. Vi får titt som tätt en lapp i brevlådan med en tid då vi förslagsvis ställer en påse kläder vid vår brevlåda och så blir den automagiskt omhändertagen. Mycket smidigt, även om man såklart inte har en aning om ifall det stämmer som det står på lappen att alla kläder skänks till bättre behövande.

När jag stod där och plockade upp plagg efter plagg och de blev mindre och mindre ju djupare ner i lådan jag kom… ja, då kändes det allt ganska märkligt. Har Ava verkligen rymts i de där yttepytte 56:orna? Jag hittade även några kvarblivna blöjor i storlek newborn. Puttenutt! Och strumporna sen då…

Det var skönt att göra sig av med sånt man inte kommer att bli särskilt glad över att se igen ifall vi får en ny plutt någon gång. Urtvättade plagg, fläckiga plagg, eller de där plaggen jag aldrig riktigt gillade… de är nu strax (förhoppningsvis) på väg till bättre behövande. Kvar är de där kläderna jag blir lite varm i hjärtat av att se på och ta i… Min lilla bäbis har haft dem på sig! Min lilla bäbis som är så stor nu!

För övrigt, apropå kläder så vet ni väl att en tjej som är 116 cm lång är kortare än en kille som är 116 cm lång? Jäkla klädföretag! Det är inte precis lätt att handla barnkläder, särskilt inte om man vill köpa det man tycker är fint snarare än det Lindex/H&M/[insert valfri klädjätte] tycker passar flickor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.