Hoppa till innehåll

Jag har en netbook!

Wihooo! Jonas har köpt en ny dator. Och vet ni vad det betyder? Jo: att jag har fått hans gamla! Det är en liten 10″-netbook, en Acer Aspire One:

Det finns såklart en anledning till att Jonas behövde en ny, den är seg och har låg upplösning, men ändå, det är en liten dator som man kan ta med sig!

Först testade jag att köra Ubuntu Netbook Edition på den, men det var förtvivlat segt. Sen bytte jag till Lubuntu, det vill säga en lättviktsversion av Ubuntu. I stället för tunga Gnome använder den LXDE som fönsterhanterare. Det går mycket bättre!

Nu har jag fått riktig nytta av mitt Dropbox-konto. Lägger jag någonting i Dropbox-katalogen på den ena ploppar det strax upp i Dropbox-katalogen på den andra, förutsatt att den har nätuppkoppling förstås. Supersmidigt!

Jag saknade verkligen en laptop under Jfokus. Nu har jag en! Jag gillar den, det är skönt att den är så liten och smidig, och eftersom det inte är min primära dator tror jag att jag kan ha överseende med att den är lite slö.

En kommentar

  1. Kul med “ny” dator. Dropbox är outstanding! Du kan ha det på mobilen med, o skicka filer mellan dator o mobil. Så smidigt för på min mobil funkar aldrig programmet som ska synka mobilen o datorn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *