Begravning

Igår var det begravning för Jonas farmor Greta i Misterhults kyrka. Vi tog bilen från Landvetter efter jobb och dagis i onsdags (jag jobbade hemifrån för att spara 2 timmars restid) och var framme 21:30 ungefär. Ava var vaken nästan hela vägen, somnade först i Bockara.

Kyrkan var väldigt fin med stora fönster som släppte in mycket ljus. Efteråt bjöds det på mat i Figeholms församlingshem.

Ava var väldigt enkel att ha att göra med under både bilresan och begravningen. Vi satt en stund i kyrkan innan självs ceremonin började och då var förstås alla väldigt tysta utom Ava…  men hon pratade bara, inget gnäll eller skrik.

– Mamma!
– (viskar) Jaa?
– Hej!
– Hej…
– Gör du?
– Sitter i kyrkan…

Hon skulle också städa kyrkbänken med den stackars blomman jag fått för att lägga i graven vid jordfästningen, som ägde rum direkt efteråt. Det var bäst att låta henne hållas även om vissa försiktighetsuppmaningar fick ges när kronbladen började trilla.

Sen pratade hon om prästen som professorn.

– Kolla, fesson läser bok! Fesson funger!

Han såg faktiskt lite ut som en professor…

På väg till församlingshemmet somnade hon i bilen och vaknade inte förrän vi var i stort sett klara med efterrätten. Det var onekligen rätt smidigt.

Det var en fin begravning. Greta har sex barn och många barnbarn och barnbarnsbarn, så hon lever kvar i många minnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.