Hoppa till innehåll

Det är ju en gris!

Det är väldigt lätt hänt att man vanemässigt hänvisar till alla gosedjur och leksaksfigurer som “han” (om de har könsneutral framtoning). Men jag försöker förstås att inte vara så förlegad. Avas favoritgosedjur är en gris. Den grisen har jag i ett tidigare skede av livet refererat till som min pojkvän (köpte den precis när jag blivit singel…), så min bild av dess könstillhörighet är förstås egentligen rätt klar. Men jag tänkte ändå att jag skulle kolla med Ava.

– Ava, är grisen kille eller tjej?
– Nä! Gris!

Så enkelt var det med den saken.

Och gris uttalas dis eller dris, för den som undrar. Avas r är lite svåra att beskriva. Ibland är de som j – mest i början av ord – men oftast mer som “snobb-r”, det vill säga mer åt v-hållet.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *