Linssoppans dag

Idag är det Linssoppans dag!

Jag vill gärna vara med på ett hörn genom att dela med mig av mina recept på linssoppa, det vill säga de som finns på Veganena:

» Linssoppa med kokosmjölk och tofu: Jag uppfann den till Ava, när hon var väldigt liten. Ett par gånger gick den hem, någon gång inte och nu var det länge sedan jag provade. Kanske dags snart? För jag vill minnas att den var god. Tyvärr hinner jag inte laga någon mat idag, eftersom jag kommer hem sent, men en annan gång kanske…

» Linssoppa Mexicano: En mycket matig och värmande soppa!

» Linssoppa: Ett basrecept, lånat från Risentas påse.

Det var faktiskt länge sedan jag lagade linssoppa över huvud taget (även om vi ätit en hel del indiska linsröror som bär viss likhet med linssoppa), men jag känner starkare än någonsin att det faktiskt börjar bli dags. :)

3 kommentarer

  1. Linssoppa, det är väldigt gott faktiskt! Jag gillar basreceptet med gröna linser som finns i rutiga kokboken. En gång fick jag en linssoppa med tre sorters linser (eller om det var fyra? finns det fyra sorters linser?) och gammalt vin i, den var suveränt god.

    Svara

  2. Ja, visst är det gott! Vi brukar ha röda, gröna och svarta hemma, men det finns fler sorter. Gula, bruna och säkert hur många som helst som jag inte är bekant med. Man kanske borde linsbotanisera lite mera?

    Svara

  3. Var länge sen jag gjorde det också. Wilma har inte ätit det sen hon var pytte och hon minns det nog inte ens. Brukar göra med potatis, vitlök, linser, buljong och timjan. Ganska klassisk.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.