Hoppa till innehåll

Fixarpåsk

Under påskhelgen var mina föräldrar här och hjälpte oss med en hel massa husfix, både genom rent praktiska ingrepp och genom att passa Ava. Hon hade en riktigt bra helg med ovanligt mycket utetid på promenad och på lekplatsen. Så lyxigt när jag och Jonas kan greja båda två, samtidigt som Ava har det jättekul.

Lite påskfirande blev det också, eller i alla fall påskmat och påskgodis. Jag gjorde en Vegansson med tillägg av kantareller och stjälkselleri, griljerade en julsk*nka utan rumpa som vi haft i frysen sedan jul, gjorde senapsinlagd aubergine och dukade även fram köpt chorizo och vetekorv. Till efterrätt vaniljglass med persikohalva, vilket var så nära ägg vi kom. Ja, om man lägger glassen underst och persikohalvan på, så att det ser ut som ett lösstekt ägg, alltså. :)

Ett stort påskägg med en massa godis blev det också. Det slank ner ganska kvickt, trots att det såg rätt mycket ut först…

Det var helt otroligt väder hela påskhelgen! Sommar och sol! Härligt!

2 kommentarer

  1. Jappelijapp, vetekorv är riktigt gott, tycker jag! Det kommer mer och mer produkter av “vetekött” eller seitan som det också heter + att man kan göra själv av glutenmjöl (jag jobbar dock fortfarande på konsistensen, har lyckats göra korv som är som gummi och korv som är som bröd, är ute efter något mittemellan…). Bra med alternativ till sojan, så det blir lite variation. Finns på Gröna Boden och Ekostore, men det har inte riktigt nått “vanliga” butiker ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *