Jeanstjej?

Jag har inte haft jeans på många år. De är ju så hårda och besvärliga och inte särskilt propra heller… Men för en tid sedan köpte jag ändå ett par jeans. Okej, de var ingen hit, jag har redan skänkt bort dem till välgörenhet. Men ändå, något gjorde att jag ville prova mig vidare. Jag köpte ett par ”treggings” (eh…?):

De här är helt ok. Jag behövde inte ens sy upp dem! De är såklart långa, men eftersom de är så tajta korvar de sig vid benslutet och det känns rätt ok, faktiskt. Men de är rätt skumma, jag menar, gylfen bak! Fast det är faktiskt en fördel, eftersom gylfen gärna ger upphov till fult put under åtsmitande tröjor. Känns lite skumt, bara. Men det jag verkligen saknar när jag använder dem är fickor. Jag är en fickmänniska.

De sitter såklart inte sådär tajt och snyggt på mig, utan betydligt korvigare. De är inte optimalt sköna heller, men inte så obekväma att jag förpassat dem till garderobens mörkaste skymsle i alla fall.

I måndags innan yogan hade jag lite tid på stan och shoppade lite baskläder. Hade i princip inga t-shirts kvar efter min garderobsrensning, så jag hittade en modell på H&M som faktiskt funkade och köpte alla jag hittade i rätt storlek… dvs tre stycken. Tråkigt nog finns den inte i webbshoppen, hade gärna beställt fler. Får väl gå till ett annat H&M och se om de har några. Det blev även två svarta, tunna cardigans. Jag har två sedan innan och de börjar se lite tråkiga ut, plus att jag har fullt sjå med att hinna tvätta dem. Jag använder dem nämligen jämt. Ok, inte just idag faktiskt, men nästan jämt. Jag vet, jag är jättetråkig, men… de är så praktiska. Jag kan inte ha bara en tunn tröja, jag måste ha något över. De funkar till det mesta.

Hur som helst. Ett par jeans fångade min uppmärksamhet och fick följa med in i provrummet. De passade alldeles för bra för att ignorera, så de fick även följa med hem.

De behöver sys upp, men jag använde dem igår när jag var hemma med Ava (dagis var stängt). Jag upptäckte snabbt att jag behövde bälte för att inte behöva rätta till dem hela tiden, utan bara ibland. Och jo, de är definitivt hårdare än mina vanliga byxor… men jag tror de kommer funka ändå. De ser ju väldigt slafsiga ut på den här bilden, men de sitter ganska tajt på mig.

Tänk vad man kan överraska sig själv. Frågade du mig för något år sedan om jag skulle köpa jeans skulle jag förmodligen ha svarat nekande med stort eftertryck.

4 tankar på “Jeanstjej?”

  1. Snubblade över detta inlägg och vill tillägga att de där jeansen (de första) blivit riktiga favoriter, kanske mina bästa byxor just nu (fyra år senare). Visst saknar jag fickor lite, men ibland lyckas jag ha det på överdelsplagget i stället och då är ju saken biff.

Lämna en kommentar