Hoppa till innehåll

Sommarturnén 2011

Sommar 2011

Det blev en skön sommarturné i år, trots att vi inte hade förra årets kanonsommarväder att njuta av. Vi har faktiskt inte badat eller solat ett endaste dugg och första gången jag kände solsveda i huden var faktiskt efter gårdagens utflykt till Gunnebo här på hemmaplan. Men med tanke på att det ser ut att bli ganska mycket regn framöver var det kanske inte så dåligt tajmat i alla fall.

Direkt efter sista arbetsdagen satte vi oss i bilen och åkte till Nyköping. Bror John och familjen skulle iväg på semester dagen därpå, så vi våldsgästade dem mitt i packningen en stund på kvällen för att vi alls skulle hinna ses.

På lördagen åkte jag och Jonas på bröllop i Västerås och Ava sov över själv hos mormor och morfar för första gången (det gick jättebra!).

Sedan blev det ett par dagar i Nyköping och även en vända till Stockholm. I Nyköping tog vi det lugnt och var hemma hos mina föräldrar en hel del, där vi åt god mat, plockade smultron och bigarråer, beundrade en tavla mamma målat, med mera. Vi promenerade också förstås, längs med ån och till hamnen för det obligatoriska glassätandet på Aktersnurran. Där fick Ava spela minigolf för första gången också. :)

Stockholm, mest Hornsbergs strand

I Stockholm besökte vi våra blivande hemkvarter och sushilunchade vid vattnet med utsikt över Karlbergs slott. Efter att ha tittat runt lite och även spanat på Avas blivande förskola (den ser trevlig ut!) promenerade vi över Västerbron till Söder och besökte Seyhmus vegetariska restaurang.

När vi sedan begav oss mot Oskarshamn passade vi på att stanna till hos Maria (och Martin, som var på jobbet), som just har köpt hus på landet i Linghem utanför Linköping. Så fint! Där fick vi lunch och fika, och trevligt umgänge med Maria och hennes moster som var på besök.

I Oskarshamn besökte vi Kristdala marknad, åt god buffé på restaurang, hälsade på Tomas & Karolina, promenerade och åt god mat förstås. Ava lekte i lekstugan med farmor och jag och Jonas såg Hasse & Tage-film som Jonas lånat av Maria efter att ha förlorat sig själv i en bok om dem som han hittade i hennes bokhylla.

» Se fler bilder här

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *