Hoppa till innehåll

Pride and prejudice

Det finns fördelar med att läsa e-böcker i mobilen. Bland annat går det bra att läsa även jag man ligger i mörkret bredvid Ava i hennes säng och väntar på att hon ska somna. Och så har jag med mig mobilen ännu lite oftare än jag har med mig väskan där jag brukar lägga pappersböcker.

Pride and prejudice är en sån där bok som ofta följer med e-boksläsare, eftersom den är både bra, känd och public domain. Den finns på Project Gutenberg också. Jag har tänkt att jag borde läsa den, så till slut gjorde jag slag i saken. Åh, vad bra den var! Jag hade såklart räknat med att tycka om den, men jag hade inte räknat med att tycka om den så mycket!

Nu blev jag sugen på att se om filmen med Keira Knightley också.

För övrigt, mest för eget intresse av statistik i ämnet, har jag gått igenom gamla bokinlägg och taggat upp e-böcker och ljudböcker, samt även petat in vilket läsprogram jag använt.

BokinfoTitel: Pride and prejudice
Författare: Austen, Jane
Publicerat iBöckerVardagsliv

7 kommentarer

 1. Har du testat något mer läsprogram, eller är Aldiko så bra att du inte känt att du behövt testa något annat? Jag fick med ett gäng böcker från piratförlaget d jag köpte min telefon, men har inte testat att läsa på den ännu.

  • Jag testar fler mest hela tiden. :) Aldiko är bra, men jag är inte helt nöjd med möjligheterna att se hur långt man kommit. Det finns en jättebra mätare, men man måste trycka på menyknappen för att se den. Sen finns det en inställning för att visa sidnummer, men den är jätteskum… visar bara sidnumret på sidor där det börjar ett nytt kapitel. Nu senast läste jag i FBReader, där man ser mätaren hela tiden, men det är kanske inte världens läckraste app.

  • Och nu har jag hittat en som heter Cool Reader som ser ut att visa hur långt man kommit föredömligt bra. Så det blir kanske att testa den nästa gång.

 2. Ika Ika

  Åh, men Keira Knightley-versionen är ju inte ens hälften så bra som BBC-versionen från 1995. Visst, den nyare har snyggare ljus, men det är också allt.
  (Jag har suttit med en fellow litteraturvetare och benat sönder nyversionen medan vi tittade på den, och vi suckade högljutt över att den var så historiskt inkorrekt och att Mr Darcy spelades av någon som hade lika lite karisma som en död fisk. Det här med Pride and Prejudice är allvarliga saker för litteraturvetare…)

  Sedan kan jag rekommendera miniserien Lost in Austen också, om du inte redan har sett den.

 3. Jag tror faktiskt att jag har sett båda versionerna för länge sedan, men jag är dålig på att komma ihåg… kanske får se om båda. :)

  Och Lost in Austen låter ju som en bra fortsättning…

 4. […] dit är bra. Jag kommer säkerligen att läsa mer av Jane Austen, även om jag fortsätter tro att Pride and prejudice är hennes […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *