Koftprojekt

Behöver nya koftor, dels för att förnya mig lite (svart cardigan varje dag är ju liksom halvskoj…) men också för att jag inte längre har någon jobbsnygg varmare kofta som funkar att ha över någon av mina långärmade polotröjor. Det behövs inför vintern.

Igår inleddes projektet med att införskaffa en sån här:

En Esprit-kofta. Bilden lånad från esprit.eu, men tyvärr gick det inte att direktlänka till produktsidan. Esprit har mycket fint, men uj så dyrt det är… Den här är tunn, så nästa grej blir att lyckas hitta någon sån där riktigt grov och varm sak. Inte så lätt att hitta någon när man helst vill ha 100% bomull men inte betala hur mycket som helst och den dessutom ska passa och vara snygg.

Relaterade inlägg:

7 reaktioner på ”Koftprojekt”

  1. den ser skön ut! Jag är på väg att göra mig av med min gröna stickade bomullskofta med trekvartsärm, jag hade på mig den en gång när vi sågs, om du minns? Den kanske skulle kunna vara något för dig? Jag messar en bild imorgon, den hänger i sovrummet där Max sover nu.

  2. Esprit må vara dyra, men jag har iaf den uppfattningen att deras kläder håller rätt hög kvalitet. Nu har jag inte haft så hemskt många plagg, men de flesta av dem är köpta på loppis och klarar tvättarna bra utan att se urtvättade eller bomullsluddiga ut. Köpte en sommarklänning där på rean i slutet av sommaren, men hann inte använda den under den här säsongen. Mitt tips är rea och second hand när det gäller Esprit-kläder, för de verkar ha potential till lång användningstid.

  3. Jag håller med om Esprit – det är snäppet dyrare men mycket bättre kvalitet! Jag har ganska mycket kläder därifrån och man kan använda dem länge! Vissa klänningar och tunikor har nog hängt med i ett tiotal år utan att bli nämnvärt skruttiga.
    Det är stor skillnad mot vissa H&M-plagg som tappar stilen efter bara några tvättar, drar sig i sömmarna och så.

  4. Ja, jag har något enstaka Esprit-plagg och har också goda erfarenheter. Har å andra sidan H&M-plagg som hållit i en evighet också, men kan tänka mig att Esprit är jämnare i kvaliteten och H&M mer slumpmässiga.

    Använder koftan idag och är hittills mycket nöjd. Men det var kanske inte så smart att ha t-shirt under, ärmarna är så tunna och tajta att det blir put. Ska bli intressant att testa om det blir bekvämt med en långärmad undertröja.

    Det är synd att jag tycker det är så svårt att handla på rea och secondhand. Det beror förstås på att jag tycker det är svårt att hitta något som passar överhuvudtaget och det blir förstås ännu svårare när utbud och storlekar är begränsat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *