Hoppa till innehåll

Redan en vecka

Nu har vi redan bott i Stockholm i en vecka! Det har gått fort, vill jag lova. Hur sammanfattar man en hel flytt och en himla massa fix och klur och nyupptäck i ett blogginlägg? Det skulle behövas sisådär en fjorton detaljerade inlägg, men som ni förstår går min tid åt till helt andra saker, som att flytta runt kartonger (och i viss mån även packa upp dem, även om vi nått stadiet där vi med befintliga möbler inte får plats med så mycket mer) och skruva ihop IKEA-prylar och testleka nya lekplatser.

Vi har fortfarande inte lämnat Kungsholmen, kunde jag ha sagt ända tills nyligen, men nu är det inte riktigt sant längre eftersom vi åkte till IKEA i Kungens kurva igår. Jonas är där nu igen och ska köpa byråer till sovrummet, så vi slipper ha kartonger som linneskåp. Lägenheten är som jag tidigare sagt underbar, men det finns verkligen inte gott om förvaringsutrymmen, så det måste åtgärdas med massor av nya förvaringsmöbler.

Flyttkollage

Flytten gick som jag också sagt väldigt smidigt. Vi hade god hjälp i båda ändar, så det gick fort och ingen behövde slita ut sig alldeles, tror jag. Ava var hos mormor och morfar i Nyköping ända från torsdag till måndag (jag och Jonas sov också över där torsdag-fredag), och det gick jättebra. Det var rekord i tid ifrån varandra! Hon trivdes utmärkt i Nyköping och allt blev förstås mycket lättare för oss. Skönt att lägenheten var i skaplig ordning när hon kom hit också.

Så här såg alltså schemat ut:

Torsdag: Jag och Jonas var lediga och fixade med en massa saker hemma. Ava var på dagis. Efter dagis åkte vi till Nyköping och körde ett första släp med grejer dit.

Fredag: Ava stannade i Nyköping, medan jag och Jonas åkte till Stockholm för att hämta nycklarna och spana in nya lägenheten lite mer ordentligt än vi gjort tidigare (har varit på en snabb visning bara). Sen åkte vi tillbaka till Landvetter för att fortsätta packningen. Janne och Ingbritt kom också och hjälpte till och sov över till den stora flyttdagen.

Lördag: Den stora flyttdagen! På två timmar lastade vi släpen (Janne körde det ena och Jonas det andra) och så bar det av mot Stockholm. Vi hade lyckats samla bra bärhjälp både i Landvetter och Stockholm, så det gick verkligen smidigt.

Söndag: Jag och Jonas monterade och möblerade. Städfirman städade radhuset. Jonas åkte tillbaka till Landvetter på kvällen och sov över i huset.

Måndag: Jag packade upp i lägenheten, Jonas fixade det sista i Landvetter och träffade köparen och mäklaren för överlämningen. Sedan körde han till Stockholm via Nyköping, där han hämtade Ava.

Tisdag-fredag: Inskolning på Avas nya förskola, kombinerat med diverse kommaiordningstök.

Och jag måste ju nämna att vi har promenerat Kungsholmen runt också! Givetvis missade jag ju att starta RunKeeper, det hade varit roligt, men det blir nog fler gånger…

Inflyttningsstök

» Flytten till Stockholm på Flickr

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *