Mitt 2011

2011

2011 var året…

…vi flyttade till Stockholm. Hela året har präglats av det. Vi bestämde oss och började leta bostad i slutet av 2010. I november 2010 anmälde vi intresse för Wallenstams nybyggnadsprojekt Kungsholmsporten. Vi höll på att sumpa det, eftersom vi först kvällen innan deadline för ansökan lyckades fylla i alla uppgifter och skynda till en brevlåda med sen tömning. I januari fick vi komma på visning och den 18:e kom ett mail vi inte vågat hoppas på att få. Vi fick vårt förstahandsval, nämligen visningslägenheten vi varit och tittat på. En kul grej är att vi en kvart innan vi fick mailet fick vi ett mail med ett erbjudande om att bo i Märsta…

…vi smusslade ganska länge om ovanstående. Det var liksom inte läge att skriva vad alla stockholmsresor egentligen handlade om. Och detta smusslande började förstås redan 2010, då man kan ha noterat att vi reste väldigt mycket… Det påverkade även bloggandet på andra fronter. Jag kunde till exempel inte riktigt säga varför jag var så intresserad av att byta säng. Först i maj kom vi ut fullt ut.

…vi sålde vår första ägda bostad, vilket kom att dominera hela våren. Mäklarmöten, homestyling, visningsstädning, visningar… Det var en pärs, men till slut gick det bra och det var en intressant och nyttig erfarenhet.

…vi var på begravning för Jonas farmor

…jag fastnade för yoga. Jag började med att gå ett prova-på-pass Iyengaryoga, men sedan blev det ashtanga och det har jag fortsatt med. Jag försöker yoga en gång i veckan och tänker fortsätta med det. Det är oerhört välgörande!

…Landvetter invaderades av spinnmal och fick spökträd

…vi var på två bröllop eftersom Jonas & Tanya och Björn & Anna gifte sig

…jag var på vårkonferens i vintrigt Sälen med jobbet

…vi var på två matmässorVegomässan i Malmö och Bra Mat-mässan i Göteborg

…vi firade fruktbröllop, dvs 4 år som gifta

semestern bjöd på sedvanlig sommarturné, en underbar utflykt till Gunnebo slott och besök hos vänner i Linköping och Fåglavik

…uppdraget på Kundföretaget tog slut (i april) varpå jag jobbade från Acandokontoret med att utveckla en Android-app

…jag var på tre utvecklarkonferenser: Jfokus, ScanDev och Android Only, samt ett jQuery-seminarium

…jag sadlade om från Java till .NET i och med flytten till Stockholm

…jag slutade använda schampo

Ava fyllde 3 år och hade kalas

…jag var på en mysig skrivarkurs

…vi gick från långa läggningar till betydligt bättre sådana och verkar ha landat i något som för det mesta är helt okej

Och en massa annat, förstås.

Det har varit ett bra år och det känns bra att ha flyttat till Stockholm. Visst saknar vi vännerna i Göteborg och en del aspekter av att bo där, men det är en enorm fördel att ha familj närmare. När jag skriver detta är Ava i Nyköping och har jullov, fast vi är i Stockholm och jobbar. Det går att göra sånt nu, det är värt hur mycket som helst.

2 kommentarer

  1. det var ett fullsmockat år! tiden rusar iväg. och visst är stockholm underbart. men göteborg är mig kärast.
    o nyfiken som jag är, vad använder du istället för schampo?

    Svara

  2. Just det, glömde att jag hade tänkt vidareutveckla den punkten en aning och länka till nopoo.se för lite bakgrundsinfo. :)

    Jag kör balsammetoden för att det är enklast. Så jag tvättar alltså som vanligt, fast med balsam. Man får ta MYCKET och gnugga lite längre bara. Jag gillar Barnängens Creme Volym.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.