Hoppa till innehåll

Vegomässan

Åh, vilken dag! Idag har Vegomässan gått av stapeln och jag åkte dit, såklart inte utan viss nervositet för hur jag skulle må och om jag skulle spy… men det gick jättebra, jag kunde äta och SOM jag har ätit! Åh!

Jag kom vid 11-tiden och efter att ha spanat runt ett första varv gick jag och tittade på filmen Vegucated om tre New York-bor som antar utmaningen att äta veganskt i 6 veckor. Mycket bra! Sen var det dags för lunch och jag fick världens beslutsångest. Det fanns så mycket gott att välja på, men valet föll på en lasagne från Hermans:

Vegomässan Stockholm 2012

Efter det blev det efterrätt! Det fanns så många tårtor och jag kunde inte välja en, men lyckligtvis fick jag köpa två halva bitar för priset av en. Det blev en jordgubbsgräddtårta och en helt insane chokladchocktårta: chokladbottnar med chokladmousse insvepta i grädde med chokladdroppar och på toppen en kladdkaka! Dessutom en chocolate chip cookie. Ok, det kanske inte blev tidernas snyggaste upplägg, men det var sååå gott:

Vegomässan Stockholm 2012

Lite senare anslöt Jonas och Ava, som varit på ute-barnkalas i regnet. Usch, vilken regnig och blåsig dag det varit! Och Stockholm Marathon har det varit också… hu.

Hur som helst, vi gick runt lite till och tanken var att vi skulle äta middag tillsammans, men de var hungriga tidigt och jag var fortfarande mätt… så jag tittade på när Jonas åt en hamburgare och Ava åt en korv. Men lite fler smakprover fick jag i mig i alla fall.

När vi kom hem lade jag upp dagens skörd på köksbordet och fotade. En blandning av smakprover och köpta grejer:

Vegomässan Stockholm 2012

Jag hade gärna köpt mer, men vi fick en 800-kronorsleverans från Goodstore igår så vår kyl är redan välfylld…

Strax innan vi gick spelade vi på lotterihjulet. Ava valde siffran 1 och vad tror ni hjulet stannade på? Jo, 1! Så vi vann och fick välja ett pris. Ava valde en skiva med musik, vi får väl se om den är bra. :) Dessutom fick hon en ballong på en pinne (något av det bästa hon vet) och några kort.

Åååh, vilken bra dag! Jag har smakat så mycket gott och träffat flera människor från Vegoparents-gänget. Jätteroligt! Nu ska jag gå och äta en chocolate chip cookie, eftersom jag köpte fyra stycken innan vi gick hem. De hade utförsäljning då, så jag fick allihop för 20 kr fast de kostat 15 kr styck först.

Nu längtar jag till nästa vegomässa! Och är väldigt glad att vara vegan!

2 kommentarer

    • Japp, och himla bra böcker är det också! Jag råkar känna författaren och bidrar själv till projektet med att korrläsa böckerna. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *