Hoppa till innehåll

Vår nationaldag

Igår var det alltså nationaldagen och en ledig dag mitt i veckan. På pappret var det min första dag med 75% jobb, men det var skönt att på det här viset få en mjukstart.

Ava i Rålis parklek
Ava i Rålis parklek

Vi befarade regn, men fick i stället riktigt fint väder. Lite kallt i skuggan, men varmt i solen. Efter att ha avnjutit hemmagjord pizza (ganska i alla fall, med pizza-kit) till lunch gav vi oss av till Rålambshovsparken för att spana in firandet. Där var riktigt mycket folk och det fanns mycket att titta på och göra. Själv ägnade jag mig mest åt att leta sittplats och att sitta, medan Jonas och Ava stod för det mer aktiva deltagandet. (Jo, alltså, jag är ju inte så fräsch ännu… Är glad att jag orkade med den här härliga dagen, men rackarns vad skönt det var att gå och lägga sig klockan 19 sedan…)

Härlig hoppborg!
Ava i hoppborgshimlen

Othello i Rålis
Ava och Jonas spelar Othello

Sen begav vi oss till Hermans Vegetariska Restaurang och Trädgårdscafé, där det enligt traditionen var vegansk onsdag. Himmelriket!

Vegan Wednesday på Hermans
Den här maten…

Utsikten från Hermans
…med den här utsikten…

Stupad hjälte
…och det här barnet (hon somnade på väg dit och vaknade på väg hem)…

Vegan Wednesday på Hermans
…och den här maten också!

Nej, vi orkade ingen efterrätt… men åh, så gott det var. Och åh, vad jag åt! Så skönt att kunna äta och njuta av åtminstone vissa saker. Sån här mat är precis rätt för mig just nu.

Sen strosade vi lugnt genom Gamla stan för att hoppa på tunnelbanan hem vid T-centralen. Stackars Ava vaknade där någon gång och frågade vart vi var på väg och om vi inte skulle till restaurangen. Hon fick en nödbanan och lite chips, ingen vidare middag men det var redan nästan vällingdags. Och ärligt talat, hon hade ändå inte ätit något vidare på Hermans…

På vägen stannade vi vid en folkmassa vid slottet och tänkte att vi kanske skulle få se ett vaktombyte eller något. I stället såg vi hela kungafamiljen åka förbi i häst och vagn, tydligen på väg till nationaldagsfirandet på Skansen.

» Fler bilder här

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *