Hoppa till innehåll

Jakten på en bärjacka

Jag håller på och försöker köpa en bärjacka (se tidigare inlägg). Alltså en jacka som både jag och Lillebror får plats i när jag bär honom i bärselen. Det brukar vara riktigt fiffiga jackor, gjorda så att man med hjälp av olika tillbehör kan använda dem både om man bär på magen och om man bär på ryggen. Jag tycker det verkar vara en väldigt bra idé. Det är knöligt att ta på bärsele utanpå en jacka och dessutom blir man så fast då, helt utan möjlighet att justera när man t.ex. kommer in på förskolan eller i affären. Har man i stället en vanlig jacka öppen framtill fryser man (jag)…

Och jag vill alltså köpa den nu för att dessutom kunna dra nytta av den som gravidjacka. Min vanliga jacka är i tajtaste laget nu, så det är snart dags.

Hittills har jag haft två jackor hemma och nu är en tredje på väg…

Jag är helt på det klara med att bärjackor sällan är det snyggaste man sett och att de brukar vara väldigt stora och allt annat än figursydda. Men vissa önskemål har man ju förstås ändå…

Först provade jag en MaM Coat Upgrade 2011. Helt enkelt för att jag tyckte att den såg förhållandevis slimmad och snygg ut (fast svart och det tycker jag är trist). Men den var ENORM! Jag tog en S och visst, XS kanske hade varit bättre, men… nej, den kändes så fel. Det var främst upptill den var för stor. Ärmarna var GIGANTISKA och jackans “ärmhåla” var nästan nere i midjan på mig. Sen var den inte flexibel värmemässigt och hade inte gått att använda sommartid.

Sen beställde jag en Suse’s Kindercoat (red/black XS), vilket jag kanske egentligen borde ha gjort redan från början. Fast jag ville ändå prova MaM för att den såg snygg ut och var mycket billigare. Den här var jag faktiskt på vippen att behålla. Den är himla smart med sitt 3-jackor-i-1-system; jackan kan användas med eller utan sitt löstagbara fleecefoder, som även är en fristående fleecejacka. Den var okej på mig, inte toksnygg, men jag kan som sagt inte ha för höga förväntningar på en bärjacka. Två saker, och det faktum att de verkar vara åtgärdade i nästa version av jackan, fick mig dock att välja retur: 1) ytterhöljet är väldigt plastigt och prassligt, känns som en dålig regnjacka. Skulle verkligen dra mig för att använda den fristående. 2) Kragen är hög och stenhård. Huvan fälls in i kragen när den inte används och den går inte att ta bort. När huvan är i kragen är jackan fruktansvärt obekväm. Jag använder gärna huva, men när jag bär på ryggen misstänker jag att det inte går (att ha den hängande på ryggen i alla fall, då får ju barnet den i ansiktet) och då vill jag kunna ta bort den helt.

Så nu har jag alltså beställt en Suse’s Deluxe Kindercoat (teal/black XS). Det var egentligen den jag var mest imponerad av från början, men den var också dyrast och finns inte i några svenska butiker jag hittat. Men nu har den dykt upp på rea på Suse’s europeiska sajt, så jag slog till. Den blev faktiskt en hundralapp billigare än Kindercoat (frakten inräknad på båda, förstås). Jag håller tummarna för att den blir bra! Jag hoppas att den är tillräckligt lik Kindercoat så att den passar mig, men tillräckligt olik för att kännas bättre.

Och så hoppas jag förstås att Lillebror kommer trivas i selen också…

Publicerat iVardagsliv

4 kommentarer

  1. Karin Karin

    För mig funksde det kanon med vanlig jacka eftersom jag blev så varm av Arvid + att bära Arvid men jag visste inte heller att såna jackor existerade! Allt finns! :-)

  2. Gud ja. Allt finns. Man får tänka till: behöver jag detta, eller tror jag att jag behöver det bara för att det finns och verkar smart? Men just det här saknade jag förra gången, så det känns rätt. Förutsatt att nu Lillebror går med på att bli buren, förstås…

  3. Lisa Lisa

    So…how do you like the Suse’s Kindercoat? I’m on the market for a babywearing coat, too. I’ve been using a big old secondhand coat and zipping baby up inside of it in her carrier. The zipper just broke, though. :) I need a new coat quick!

  4. Lisa: I like it, but I don’t know, maybe there is a better one out there… I have stopped looking because this one is good enough and takes me through the winter. The biggest disappointment is that the 3-in-1 is really quite useless to me as the outer shell alone feels like wearing a plastic bag, and I think a pure winter coat could have been made a lot comfier than the combo coat is. I also feel quite ugly wearing it, but I don’t really care about that.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *