Hoppa till innehåll

Inga hyllvärmare

Förr om åren hade jag alltid mängder av olästa böcker i bokhyllorna. Så är det inte nu. Dels har vi rensat ut ofantliga mängder böcker (så skönt!) och i samband med det gjorde vi oss även av med en hel del som vi insåg att vi egentligen inte var sugna på att läsa. Dessutom gjorde jag en rusch nyligen när jag var sängliggande stor del av min tid och betade igenom resterande hyllvärmare.

Visst har jag en del i hyllorna som jag tänkt läsa, men det är mest sådant jag tänkt läsa om. Ungdomsböcker från min egen ungdom och så. De känns inte lika krävande som de helt olästa hyllvärmarna, tycker jag. Jag tar dem när jag känner för det.

Det känns väldigt skönt att inte han en stor att-läsa-drös som pockar på uppmärksamheten. I stället kan jag, när jag behöver ny läsning, fundera på vad jag helst vill läsa och skaffa just den boken.

Vår nyfunna minimalism känns helt rätt. Jag saknar faktiskt inte alls att ha mängder av böcker i stora bokhyllor överallt. Förr älskade jag att gå och klappa mina böcker på ryggarna… men jag saknar det inte alls. Det är skönt att slippa belamra de få ytor vi har i lägenheten. Vi har förstås en del böcker, men vi gör oss av med dem vi inte tror att vi ska läsa igen och vi skaffar inte nya om vi inte måste. Jag lånar eller köper gärna e-böcker. Finns boken inte som e köper jag den gärna och låter den sen vandra vidare med Bookcrossing.

Publicerat iBöckerVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *