Hoppa till innehåll

BMM v 21

Igår var jag på BMM (ja, det heter ju inte MVC längre utan barnmorskemottagning…). Fick moderskapsintyg och diverse papper som intygade blodgrupp, att jag varken har hepatit B, HIV eller syfilis, att jag är immun mot röda hund m.m. Pappren ska med till förlossningen, så nu har jag alltså det första som ska ner i BB-väskan. Kanske dags att börja packa snart. :) (Vi har dessutom plockat hem Avas gamla bebiskläder, så det finns ju mer om man vill.)

Blodprover behövde inte tas denna gång, eftersom allt sett bra ut hittills, men när jag frågade om min ökade törst (vilket är vanligt vid graviditet, men även kan visa på avvikelser som graviditetsdiabetes) gjorde vi ändå ett snabbt blodsockertest. Värdet var 4,1 och förra gången var det 4,2. Det ska vara under 9, så det var ju bra.

Vi lyssnade också på bebisen, barnmorskan fick jaga honom ett tag för att få in hjärtljudet ordentligt. Han försökte nämligen smita och vi hörde mest svooschande sparkar. Men till sist hördes det riktigt bra och hjärtfrekvensen var 110. Normalvärde ligger mellan 110 och 150 och enligt skrocken tyder en lägre frekvens på att fostret är pojke, så det verkar ju stämma i just detta fall. :) Har en notering om att Avas hjärtfrekvens var 134 någon av gångerna.

Dessutom fick jag förhållningsorder om hur jag ska ta hand om mig för att minska foglossningsbesvär. Jag är uuusel på att följa råden! Bland annat sitter jag med benen i kors utan att tänka på det. Rent allmänt ska man försöka hålla ihop bäckenet, undvika stora kliv och vridningar. Inte gå i trappor om man inte absolut måste (och i så fall helst samla båda fötterna på varje trappsteg). Ska även skaffa ett stödbälte. Det är inte så illa ännu, men ont i ryggen har jag ju redan. Dags att börja sköta om sig så att det inte förvärras onödigt mycket.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *