Hoppa till innehåll

Härliga dagar i Malmö

Nu har vi haft vår lilla vuxensemester i Malmö, medan Ava gjort en massa roliga saker (skogen, biblioteket, marknad, lekplatset, lekstugan på gården…) med farmor och farfar i Oskarshamn.

Första dagen åt vi helvegansk asiatisk lunchbuffé på Vegegården. Gott! Gick lite på stan och fikade också på veganska Kafé Agnez. Väldigt trevligt med helveganska ställen!

Sen åkte vi den korta biten till Lund och hälsade på Fredrik, Sofia och lille August (4 mån). Mycket trevligt!
På onsdagen åt vi hotellets frukost, vilket kändes rätt trist i jämförelse med de helveganska restaurangerna och caféerna… Men annars var vi väldigt nöjda med hotellet, vi bodde på Stortorget och kunde gå och slappa på rummet emellanåt eftersom vi ofta ändå var i närheten.
Sen gick vi och tittade i Cool Stuffs butik – kul eftersom jag handlat en del av dem på nätet och sett de flesta prylarna på hemsidan. Sen blev det inte sightseeing med båt eftersom det regnade… Däremot åkte vi lokalbuss en bit och hamnade så småningom på Chez Madame, där vi åt en mycket god lunch. Efterrätten inhandlades på Möllevångstorget i form av bigarråer. Sen buss tillbaka, slappa lite på rummet och eftersom vädret var bra igen blev båtresan av. Så vi åkte en fin sväng i hamnen och sedan i kanalen runt staden.

Efter ytterligare hotellslappande var det dags för middag på vår favorit sedan tidigare, Kao’s. De hade precis flyttat till en ny lokal med en jättemysig innergård. Innedelen var inte öppen ännu, men innergården var toppen (och försedd med tak). Åt jättegod mat och jättegod efterrätt!

Sen blev det bio, vi såg Snow White and the Huntsman, som var “tillräckligt bra”, vilket tyvärr inte kan sägas om de kalla och sega popcornen…

Sista dagen checkade vi ut, men lät hotellet ta hand om väskorna medan vi gjorde stan igen. Först blev det frukostbuffé på Chez Madame – ja, vi avstod hotellfrukosten frivilligt. Gott! När vi satt där upptäckte jag att min vigselring visst redan var svår att ta av… Man blir ju lite generellt svullen som gravid.

Efter frukosten promenerade vi till vackra S:t Pauli kyrka, som vi sett skymta förbi på båtturen. Fin och ovanligt ljus inuti, tyckte jag.

Sen gick vi runt lite på stan. Jag köpte en kedja att hänga vigselringen i, en mammatröja på H&M (mest för att jag hade en bonuscheck som snart skulle gå ut) och ett par tygskor. Jonas letade också skor och regnponcho, men hittade inget.

Till lunch blev det falafel och sen provianterade vi lite på Astrid och aporna innan vi hämtade packning och bil och körde tillbaka till Oskarshamn.

All god mat till trots hade vi ändå fantiserat om kantareller, vilket nästan alltid finns i frysen hos Janne och Ingbritt, så vi fixade riktigt lyxiga kvällsmackor innan vi lade oss hos Ava, som redan sov så gott i sängen.

Jag är fantastiskt nöjd med vår lilla vuxensemester! Det blev kanske lite för mycket promenerande än vad som är bra för mig just nu, men det var svårt att undvika… och vi tog det ändå rätt lugnt och åkte bussen flera gånger.

Inga bilder just nu, men det kommer senare på ett eller annat sätt.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *