Hoppa till innehåll

Fam Gurka – alster från tredje klass

Ännu ett fynd från Nostalgikartongen.

Fam Gurka - alster från tredje klass

Det var en gång en gurka som hette Gus Gurka. Gus kallades för Gusse. Gusse bodde i en grönsaksskål med sin fru Gurklis. Gurklis hade en hatt som hon älskade över nästan allt i världen. Gusse och Gurklis hade fem små barn. De hette Gukke Gurk Gurke Gussigurk PerGurka. PerGurka hette inte bara Per utan PerGurka Gurka om man sa efternamnet också. Förstår ni?

Familjen Gurka var en familj som älskade äventyr och spännande resor. En dag åkte familjen ut på landet. På landet fanns det en sjö som hette Plasksjön. Familjen satte sig vid sjön och åt sin matsäck som de tog med sig. Alla utom Gurke kunde simma. Gussigurk kunde simma 300 meter. Gurke skulle gå ner till stranden och tvätta händerna. Då trillade han i.

Hjälp! skrek Gurke, jag drunknar. Men ingen hörde honom. Familjen letade och letade. Gurklis var alldeles ifrån sig. Sen fick de iallafall åka hem. Gurke hade blivit uppspolad på en annan strand. Gurke var en aning omtöcknad. Han visste inte var han var någon stans. Plötsligt kom en polisbil körande. Han sa till poliserna att köra honom hem. Ja, sa poliserna, var bor du? Gurkgränd 38 svarade Gurke. Det ska bli sa poliserna.

Inom en kvart såg de huset på Gurkgränd 38. Inuti huset hördes snyftningar. Min kära lilla Gurke, snyftade Mamma. PLING PLONG poliserna plingade på, dörren öppnades. Gurklis öppnade tårögd. GURKE ropade hon. Mamma, ropade Gurke. Sen den dagen kom ingen i familjen bort mer. I alla fall vad jag vet. Men om någon gör det så är det en Helt annan historia.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *