Hoppa till innehåll

Reviderat omdöme av Holy Monkey…

Strax innan illamåendehelvetet bröt ut ordentligt åt jag gott på Holy Monkey – dumplings med soja/ingefära/koriander-dip, kimchisallad och edamamebönor. Egentligen var det en äggnudelsoppa som tillbehör, men jag fick byta mot edamamebönor eftersom jag inte äter äggnudlar.

Idag gick jag dit igen, mycket för att jag var sugen på edamamebönor… vilket de helt slutat med, eftersom de behövde förenkla och snabba upp sitt utbud.

På plussidan får man säga att killen hade bättre koll på veganism den här gången, på den stora minussidan att det just inte var någonting kul som var veganskt… Det visade sig att både sojadippen och kimchisalladen innehöll fisksås. Kimchisalladen väntade jag mig få plocka bort, efter att jag kollat upp den lite noggrannare efter förra besöket, men sojadippen var en extremt tråkig överraskning. Det brukar inte vara fisk i soja, fast jag känner till att det kan vara det.

Hur som helst, killen hade en tydlig idé om vad som skulle serveras till veganer, så jag tog det. Det var dumplings (goda), mango/citrus-dipp (jag gillar inte frukt i mat, dessutom såg jag sen att det är honung i den, om jag nu inte fick någon specialare) och ris (fantastiskt tråkigt och smaklöst). Kändes faktiskt totalt meningslöst, goda dumplings räcker liksom inte, det måste vara bra tillbehör också.

Jag lär inte gå dit igen. Blev tvungen att trösta mig med en chokladboll från Espresso House efteråt…

2 kommentarer

  1. LL LL

    Första gången jag gick dit var pga din recension. Det jag blev besviken på var att beställa nio dumplings av blandad sort och de var inte ens kokta (?) när jag öppnade lådan. Typiskt dåligt.

  2. De kör ju med ångkokta dumplings, vilket känns rätt okokt faktiskt, du kanske liksom jag är mer van vid gyoza, stekta dumplings? Eller fick du dem helt kalla? Jag gillar gyozakonceptet mycket bättre (med tjockare, fastare och mindre slibbig deg), fast tyckte ändå att Holy Monkeys dumplings var bra smak på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *