Dagens hemförbättring + sånt som är på g

Idag har Jonas åkt en runda till Jula, Bauhaus och Ikea. Vi har mycket på g här hemma nu, men det enda som blev klart idag är detta:

Hallen före:
Hallen före

Hallen efter:
Hallen efter

Vi lyckades googla rätt på en skohylla på Jula med exakt rätt bredd (72 cm – tydligen väldigt ovanligt för skoställ…). Den matchar ju nästan hatthyllan också, bara eh fel färg på träet och metallen. :) Känns bra i alla fall – och Roomban kommer under den!

Den observante noterar även att vi numera har en sån där liten magnetisk mini-whiteboard på dörren, i stället för att tejpa upp komihåglappar hela tiden. Fast den har suttit där i några dagar redan.

På Bauhaus blev det ett trådbacksstativ med trådbackar för skoförvaring i hallgarderoben. Tyvärr saknas några viktiga delar, annars hade jag kanske haft mer att visa… Men en före-bild kan jag väl bjuda på ändå:

Hallgarderoben före (fortfarande…):
Hallgarderoben före

Nedre halvan ska fyllas med trådbackar för bättre skoförvaring. Övre halvan ska generellt röjas…

Dessutom ska ett skoskåp (som man ju kan ha annat än skor i också) och en spegel upp i hallen. Men de är inte nya för idag, utan har legat här hemma ett tag redan…

Nytt för idag är däremot Hemnes-byrån som inte fanns i lager förra gången. Då köptes enbart skötbordsöverdelen. Jag lade in bevakning på byrån och fick mail om att den kommit in för några dagar sedan. Men när jag kollade lagersaldot idag innan Jonas åkte stod det plötsligt att den inte ens såldes på det valda varuhuset! Gasp! Fast vi hade tur för en gångs skull, det fanns ett fåtal kvar.

Dessutom lämnade Jonas tillbaka en spjälsäng som vi hade köpt men lyckligtvis inte hunnit montera, eftersom vi ska få en likadan (fast i björk i stället för vit, men vit tog vi nog mest för att den var billigast…) av vänner. Och de ska få bokhyllor av oss, bokhyllor som för tillfället ligger nedmonterade i en trave här i kontoret bakom mig.

Skötbordet ska alltså in i kontoret, för att det är här det får plats, och ut härifrån ska brädhögen som är bokhyllorna, samt min kära fåtölj som jag får offra (men som jag i ärlighetens namn inte använder jättemycket).

Jag tror det var allt..? Eller ja, Jonas köpte ett par småsaker också, tidskriftssamlare och babybäddset. Skulle ha köpt plastlådor för köksprylsförvaring om de inte varit slut, men vi får skaffa någon annan plastlåda. För nu tror jag det ska räcka med såna här inköpsrundor för ett tag, eller åtminstone efter att Jonas skaffat den där sista prylen från Bauhaus som missades idag, förstås.

Ja, och så ska vi göra oss av med diverse prylar som står och skräpar nu. Fåtölj, Avas förra leksaksförvaringsmöbel, gamla stolar… Och organisera om en massa så att tvättkorgarna kan flytta in i sovrumsgarderoberna och spjälsängen kan få ta deras plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.