Hoppa till innehåll

Förlossningstema på yogan

Gårdagens yoga var inget vanligt pass, utan ett mestadels teoretiskt pass om förlossningen. Man fick ha med den person som ska närvara vid förlossningen, men Jonas var hemma med Ava. Kändes onekligen lite skumt att gå ensam, när det var en massa par där… särskilt som att det var lite mer parövningar än jag kanske hade väntat mig. Vi var fyra som inte hade någon, så vi blev i alla fall jämna par och gjorde en del av grejerna, men många var både knepiga att göra när båda hade mage + ganska intima… så vi tittade mest på.

Hur som helst, det var många tips om hur man kunde använda sin partner som stöd i värkarbetet på olika sätt. För mig känns sånt där väldigt främmande… Dels gick det ju så fort sist att vi inte ens hann in och dels var jag ändå så borta under värkarna att jag har svårt att se hur jag skulle kunna göra särskilt mycket medvetet alls. Men det kan ju såklart bli helt annorlunda den här gången. Det bara känns inte så… Jag är mest bekymrad för när, var och hur det ska starta, eller kanske mest för var Ava och Jonas är just då. Sen tar vi det som det kommer.

Bussen till yogan var väldigt, väldigt full och det stod fullt med folk i mittgången. Det satt en kvinna med en barnvagn i barnvagnsutrymmet och hon vinkade till sig mig och erbjöd mig att dela bänken med henne. Jag fattar inte ens hur hon kunde se att jag var gravid i trängseln, men det var väldigt uppskattat, stor eloge till henne!

Publicerat iVardagsliv

2 kommentarer

  1. En sak jag hade svårt med på förlossningen var att inte yogaandas då jag skulle ta lustgas, då är det mer effektivt med inte så långsamma andetag, tydligen.
    Förresten, Lycka till! (i förskott…) Det går säkert bra!

  2. Just nu känns det väldigt främmande med allt smärtstillande och andra hjälpande åtgärder, men vi får väl se om det blir aktuellt med lustgas eller något annat. Jag kör ju gärna au naturel om det går.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *