Bäbislycka

Dagarna är rätt lika varandra nu – förutom i onsdags, då vi hade besök av Mathias, en av våra gamla radhusgrannar från Landvetter. Han var i Stockholm på jobb och passade på att kika förbi och bjuda oss på Pong-middag. Mycket trevligt! Han fick följa med och hämta Ava på förskolan också, eftersom han kom precis när vi var på väg för att gå dit.

Sander är en fantastiskt mysig liten bäbis och vi har det bra. Hans dygnsrytm lämnar väl lite att önska, men vad annat är att vänta… På dagtid går det oftast bra att lägga ner honom för att sova själv emellanåt, men på kvällar och nätter blir det att jag ligger med honom bredvid mig i vår säng så att vi kan sova och amma om vartannat. Att ligga själv är inte poppis då och jag är inte särskilt sugen på att försöka och misslyckas alltför länge eftersom jag ju såklart är trött…

Än så länge är ju Jonas hemma, vilket såklart underlättar för mig när jag ska t.ex. äta frukost och duscha. Nästa vecka blir det att tajma precis med att han sover själv och skynda sig för att han inte ska vakna…

Hittills har jag och Sander oftast legat kvar i sängen och fortsatt sova/amma medan Jonas och Ava gått upp och gått till förskolan. Sen, när Jonas är tillbaka, har han fått ha Sander lite medan jag skött mina morgonbestyr, om Sander inte legat och sovit själv. Så länge han fått amma nyligen brukar det oftast gå bra att ligga på sängen bredvid pappa eller ligga i pappas famn och suga på hans finger.

Första veckan satt vi framför Netflix i stort sett hela tiden… Men nu har Jonas hittat ett datorspel och jag började väl känna mig lite för fjättrad vid soffan, eftersom jag brukar amma där och kroppen blir trött på att sitta likadant hela tiden. Dessutom blir det lätt maratonamningssessioner om Sander är i min famn hela tiden och det känns bättre om han äter rejält med lite tidsmellanrum, så jag har försökt se till att komma ut på vagnpromenader eller att få honom att sova själv på andra sätt. Kan jag dessutom få lite egentid medan han sover är det ju en enormt skön bonus… men det blir såklart inte mycket av den varan för mig just nu. Jag definierar alltså egentid som att jag får sitta själv vid datorn, det räknas inte riktigt att vara ute på promenad eller titta på Netflix medan jag ammar, för då får jag inget gjort av allt det jag vill göra… hittills har jag varit ganska bra på att sänka mina ambitioner till noll, men jag börjar längta efter att få pyssla eget nu.

Övar lite med bärselen

Just nu provar vi bärselen för första gången. Sander somnade nästan meddetsamma och jag har ätit lunch med honom i selen och noga aktat mig för att inte tappa varmt potatismos i huvudet på honom… Om en stund ska vi iväg till BVC för veckans andra vägning. Senast var vi där i tisdags, då hade han gått upp 100 g till 3170 g sedan i fredags, så vi håller tummarna för fortsatt bra utveckling. Det är bra om de når födelsevikten (3285 g) igen efter två veckor. Tvåveckorsdagen är på söndag och vi har vägningar inbokade idag fredag och sen på onsdag.

Jag är väldigt glad att allt har gått så fantastiskt bra! Förlossningen kunde inte ha gått bättre och alla praktiska detaljer kring barnvaktande och transport löste sig ju optimalt. Första tiden med Sander har också varit över förväntan, jag känner mig glad och harmonisk på ett sätt jag inte trodde var möjligt. Och jag är som förälskad i vår underbara lillplutt och lyckligtvis går det bra med storplutten, inga svartsjukedraman än så länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.