Hoppa till innehåll

Skottig snö

Vilken skottig snö, mamma!

Vilken skottig snö, mamma!

Första snön idag. Ava blev överlycklig och satte igång att gräva i snön på gården. “Vilken skottig snö, mamma!”

Skönt att inte ha direkt bråttom till förskolan, för många stopp blev det. Hon ville gå över alla vita snöpartier och sopa bort snön från varenda betongklump, cykel eller annan yta över markhöjd… Till slut tröttnade jag ju ändå och började gnälla om att vi måste komma fram någon gång. Lyckades motivera ganska bra med att hon ju måste hinna leka ute med kompisarna också, innan de går in. Det hann hon säkert i flera minuter, vi har kommit närmare 9 än 8 på sistone faktiskt… och de går in 9, om jag fattat rätt. Det blir ju strax 9-15 som gäller, så varför inte börja öva på rätt tid i åtminstone ena änden redan nu. :)

Jag testar barnvagn och sele + bärjacka till Sander om vartannat. Båda har för- och nackdelar. Idag kändes det bra med bärselen när jag såg hur andras vagnar slirade runt i snömodden… Men samtidigt yrde ju snön runt och det var blåsigt, så jag ville gärna stänga till öppningen hyfsat, samtidigt som jag såklart ville att han skulle få luft där inne. Lite nervös blir jag ju, samtidigt som det också känns tryggt att ha honom så nära. Särskilt när jag går in på förskolan. Har jag vagnen måste jag lämna honom utanför, det gillar jag inte alls.


Sover i selen efter förskolelämning och matinköpSover i selen efter förskolelämning och matinköp
Fry's har kommit till Daglivs!

Efter lämningen fortsatte jag och Sander i den tilltagande snöyran till Daglivs på Fridhemsplan. De har nämligen fått in Fry’s produkter, som vi inte kunnat köpa någonstans på jäääättelänge och verkligen saknat. Det här rimmar ju illa med vår ambition att skära ner på halvfabrikat och äta mer billig mat lagad från grunden, men… men… ååh! :)

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *