Hoppa till innehåll

Julen 2012

Lördag 22 december: Julmatlagning här hemma. Eller tja, mest amning för min del, kanske…

Söndag 23 december: Vi åkte till mina föräldrar i Nyköping. Ava blev överlycklig när hon under granen hittade tre paket som var till henne. Och sen fyra… fem… sex… och så vidare. Härligt att se. Något paket råkade visst få ett litet titthål också – men på det stora hela var jag mycket imponerad över hennes förmåga att vänta tills det var dags.

Jul

JULAFTON: Vi julmatslunchade fantastiskt gott. Såg på Kalle. Tomten kom. Öppnade paket. Åt gröt med vörtbrödsskinkmacka (vegoskinka för vår del, såklart).

Jul

Juldagen: Hängde i Nyköping. För Ava blev det en del pulkåkning, först i trädgården med pappa och sen drog mormor ner henne till skolgården, där det byggts massor av nya lekplatsgrejer – jag och Sander följde med och inspekterade och lekte kurragömma i snön. Sen åt vi mumsig tårta med snögubbar på.

Jul

Annandagen: John, Tilde, Selma och Melker kom över och fikade och öppnade julklappar. Roligt att vi hann träffa dem i alla fall lite, för sen åkte vi hem.

Torsdag 27 december: Farmor, farfar och Emma åkte från Oskarshamn till Stockholm och lunchade i Nyköping på vägen. Sen kom de till oss och lekte med Ava och åt saffransrisotto och mjuk pepparkaka. Det var även första gången farmor och farfar träffade Sander.

Fredag 28 december: En ganska slö hemmadag efter en ovanligt vaken natt – stackars förkylda Sander snörvlar så mycket när vi ligger i sängen att han har svårt att sova, har köpt koksaltlösning nu. Jonas började laga en ny omgång julmat.

Lördag 29 december: Farmor, farfar och Emma kom och firade jul med oss! Mer god julmat och fler julklappar.

Coolaste tomten
På vår minijul fick Ava vara tomte.

Söndag 30 december: Dvs JUST NU. Jonas är hos en kompis och Ava tittar på en dvd med gamla Disneyfilmer hon fick i julklapp. Jag försökte få henne att pyssla med mig medan Sander sover i bärselen, men hon ville absolut se filmen. Förmodligen vill hon göra saker med mig lagom tills jag ska amma…

NYÅRSAFTON: Vi planerar att vara här hemma med faster Emma på besök. Ska hitta på lite god mat men annars bara ta det lugnt.

1-6 januari: Vi är lediga allihop! Får se vad vi hittar på.

BILDER PÅ FLICKR:
» Jul i Nyköping
» Minijul med farmor, farfar och Emma

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *