Hoppa till innehåll

Sander 2 månader

Sander på sin 2-månadersdag

Tänk, så fort det går ändå. Sander är redan 2 månader gammal!

Gör:
Det är fortfarande mest mat och sömn som intresserar den unge herrn, men övrig vakentid växer. Ibland kan han sitta nöjd i babysittern (bra köp!) medan jag äter mat och ofta går det bra om jag bara gör något snabbt som att gå på toa. Fast det är bökigt att bära bäbis och babysitter mellan badrum och kök och trixa sig förbi hallen med dörr och vagn som är ivägen, så jag är sugen på att fixa ytterligare ett alternativ.

Ökad vakentid innebär att det är lättare att hitta bra tillfällen för aktiviteter som blöjbyte och bad. Oftast är han numera nöjd när vi gör sådant, vilket är skönt. Vi siktar för övrigt på att bada en gång i veckan, tycker inte det behövs oftare. Det har gått längre tid emellan också… så nej, vi är inte anhängare av att bada som del i en daglig nattningsrutin eller så.

Sedan ett par veckor ler han mot oss på ett sätt som känns mer närvarande än innan. Han ler när han får syn på någon av oss, så det känns som att han blir glad att se oss.

Igår läste jag förresten bok för Sander för första gången. Självklart valde jag boken Ava hade som favorit när hon var bäbis: Kalle får en lillasyster

Säger:
Några språkljud kommer ibland, men ännu inte så medvetet framställda att jag vill kalla det riktigt joller. Det blir lite gurgel, lite vokalljud (t.ex. äh! och äuu?) och lite “ngäh!”. Den här videon (9 dec) fångade det nästan allra första pratet.

Äter:
Bröstmjölk. Nästan jämt. :)

Amningsfixerad som jag av naturliga skäl är just nu tänker jag: redan en tredjedel av den “obligatoriska” amningsperioden avklarad. Och bara 2 månader tills vi kan börja med smakportioner om vi vill. Jag har alltså ingenting emot att amma och gör det gärna 6 månader eller längre, men det känns ändå skönt att veta att prestationskraven inte är för evigt. För även om det går bra undrar jag ju titt som tätt om han får tillräckligt och om det ska räcka hela vägen. Givetvis blir det också skönt att så småningom inte vara oumbärlig, utan kunna få göra något eget någon gång, men det är så kort tid det gäller att jag gärna ger honom den.

Sover:
Ofta men oregelbundet. Bäst i bärselen, absolut inte själv (möjligtvis med undantag för vagn som rör sig utomhus). Nätterna är oftast lugna, vi ligger tillsammans och ammar/slumrar. Ibland känns det som att jag får hyfsat med sömn, ibland inte… Vi låter det bli som det blir, eller som nöden kräver, försöker inte ens att aktivt jobba in några rutiner.

Bekymmer:
Han är förkyld sedan ett par veckor. :( Utöver det har han sedan start ett kleggigt vänsteröga och sedan en tid skorv i hårbotten.

Har på sig:
Storlek 56 huvudsakligen. Lite 62 och någon enstaka annan storlek.

Blöjorna är Pampers New Baby storlek 1, 2-5 kg. Valde mellan dem, Libero och Huggies. Tygblöjor var inte aktuellt denna gång, vilket jag ibland tycker är synd, men ofta tycker är skönt.

Mina Sanderplaggfavoriter

Några klädfavoriter.

Se även:
» Ava 2 månader

5 kommentarer

 1. Åh vilken sötnos han är!!!! Jättekul att läsa! Vi är ju några veckor efter, ser fram emot leenden, vakentid och prat, men samtidigt vill jag ha kvar den här pluttiden för alltid….

  Stor kram!
  /sara

  • Det är ju tur att man både njuter av dem som de är och ser fram emot hur de ska bli. :) Lite tråkigt att det förmodligen är sista bäbisen för oss, så att det man har nu aldrig kommer igen, men jag ser också så mycket fram emot alla hans framsteg och allt vi ska göra!

   • Ja precis så känner/tänker jag. Men från att ha varit rätt övertygad om att det skulle kännas helt ok att detta var sista barnet under graviditeten känner jag nu att jag inte är så säker på att jag inte åtminstone kommer att försöka övertala Rasmus om några år… Detta är ju sååå fantastiskt!!!

 2. Anna Bergdahl Anna Bergdahl

  Smart att sätta rubriker som du gjort och skriva om vad som händer. Jag tänker ofta “den ena dagen den andra lik” men så är det ju inte! Är det ok om jag lånar rubriker av dig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *