Sander 3 månader

IMG_2141

Gör:
Det märks att han är mer “med” nu. Han tittar intresserat på oss alla och det är oftast lätt att få ett leende från honom. Han brukar bli glad bara av att se en, eller om man sjunger för honom. Jag sjunger lite allt möjligt, men Var bor du lilla råtta brukar gå hem bra. Ava blir väldigt stolt när hon får honom att le. “Han var glad mot mig!” eller “Han lede mot mig”, säger hon.

Han börjar bli riktigt bra på att ligga på mage och hålla upp huvudet. I början blev han frustrerad direkt, men nu kan han ligga och titta upp i någon minut utan att bli det minsta putt. Ibland avslutar han med att “kantra” och rulla runt, eller så hamnar han med ansiktet mot underlaget och gnäller tills vi vänder honom.

Han har verkligen hittat sina händer! Han tuggar på dem ganska ofta och vi noterade att han följde handen koncentrerat med blicken när han låg och viftade med den. Men han har såklart inte så mycket styrsel ännu. Greppa saker kan han inte riktigt, men han har råkat ta tag i sin leksaksnyckelknippa och skakat den litegrann.

Han trivs bra rimliga stunder i babygymmet och babysittern. Ibland ser han så koncentrerad ut när han sitter och slår på leksakerna på babysittern att jag är ganska säker på att han gör det med flit, om än lite okoordinerat.

Han gillar verkligen att bada nu, det är mysigt!

Sander på mage

Säger:
Något litet ljud då och då. Ingen stor förändring där, tycker jag. Kanske något oftare än förut, men fortfarande inget ihållande prat.

Äter:
Bröstmjölk stup i kvarten.

Jag funderar på när vi ska börja med annat och vad, men inget är bestämt ännu.

Sover:
Klart mindre nu. Vi är väldigt inrutade av förskolelämningar och -hämtningar, då måste han ju sova. Däremellan sover han åtminstone något, men jag vill hellre att han sover mer på kvällen, så jag håller honom gärna vaken en del. Det vore fantastiskt om han kunde sova åtminstone ett par timmar själv på kvällen, men det är svårt. Sover han så ligger jag antingen bredvid eller har honom i bärselen. På natten ligger vi tätt ihop och ammar en hel del, men jag tror att han sover rätt bra under 4 timmar eller kanske till och med mer. Jag vet inte så noga, för jag sover ju så gott det går och ser ingen klocka. Sen vaknar han vid 4 och ammar tills det är dags för mig att gå upp, då somnar han… Jag är inte helt kompis med denna vana!

Allvarlig

Bekymmer:
Förkylningen var bättre ett tag, men nu tycker jag att han snörvlar och hostar igen… suck! Han verkar inte särskilt medtagen nu heller, jag hoppas såklart att det inte blir så farligt den här gången heller.

Skorven är borta, eller i stort sett borta åtminstone. Jag gav mig på den i badet, när varmvatten och babyolja mjukat upp den ordentligt. Den har inte kommit tillbaka, annat än på en liten yta mellan ögonbrynen, där jag fått pilla igen.

Ögonklegget känns möjligtvis lite bättre, men han har fortfarande ögonsnorkråkor i fransar och vrår efter en sovstund.

Har på sig:
Storlek 62 är bäst nu, tycker jag. Vi har fortfarande de flesta 56:orna kvar, men de är i kortaste laget. Ett axplock av de kläder som används nu (och var rena och sådär):

Axplock kläder till Sander, 3 månader

Se även:
Sander: 1 mån 2 mån
Ava: 1 mån 2 mån 3 mån 6 mån 9 mån 10 mån 11 mån

2 kommentarer

  1. När jag ammar Kajsa har jag henne på en kudde, mot slutet av amningen sveper jag ibland en filt om henne och när hon somnar får hon ligga kvar på kudden som jag försiktigt flyttar till ett soffhörn. Givetvis säkrar jag upp med kuddar runt om. Ibland funkar det finfint – ibland kommer hon på mig och säger ilsket till. Igår sov hon själv så i dryga två timmar – lyxigt med vuxenmiddag, datortid och en del plock.

    Svara

    1. Fiffigt! Jag ligger ju helst i sängen och ammar och ibland har jag lyckats smita när han somnat. Men han vaknar inom några minuter… Eller rättare sagt, oftast så fort jag rör mig… Några gånger har han sovit länge i vagnen efter att vi kommit in, men det känns ovanligt nu. Vet inte om kuddtricket skulle funka, jag brukar ha en arm under honom också och det är ju en försvårande faktor…

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.